Markkinakommentit

Unohda Ukraina, tässä suurempi riski osakemarkkinoilla

Amerikkalainen sijoitusguru Ed Yardeni näkee markkinoilla geopoliittisia riskejä suuremman uhan.

Osakekurssit ovat lähteneet jälleen nousuun Ukrainan kriisin liennyttyä. S&P-osakeindeksi nousi kaikkien aikojen ennätykseensä. Samalla osakkeiden arvostustasot P/E-kertoimella mitattuna ovat nousseet korkealle.

Yardeni toteaa blogissaan, että mikäli osakekurssit nousevat tästä edelleen, saattaa se synnyttää suuren riskin osakemarkkinoille.

S&P-osakeindeksin eteenpäin katsova P/E-kerroin, joka siis lasketaan ennustetuilla osakekohtaisilla tuloksilla, on noussut osakemarkkinoiden uuteen ennätykseen.

Arvostustaso on korkeammalla kuin edellisen nousumarkkinan huipulla vuonna 2007. S&P 500, S&P 400 ja S&P 600 indeksien P/E-kertoimet ovat nyt 15.4, 17.7 ja 19.1 vastaavasti.

Myös sijoittajien tunnelmia kuvaava Bull/Bear –suhde on noussut hyvin korkealle tasolle 3.62. Indeksi kuvaa nousua ennustavien sijoitusammattilaisten ja laskua ennustavien ammattilaisten lukumäärien suhdetta.

Arvostuskerroin

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös