Sijoitusideat

Aspo nousee Inderesin Top-3 ostolistalle

Analyysitalo Inderes korvaa omalla osakkeiden ostolistallaan Cargotecin monialayhtiö Aspolla. Aspon arvostustaso on näkymiin nähden houkutteleva.

Inderes perustelee Nordnetin aamukatsauksessa Aspon valintaa sillä, että sen osake on houkuttelevasti hinnoiteltu ja yhtiöön liittyvät Venäjä-riskit ovat ylimitoitettuja.

”Leipurin listautuminen ja Aspon vahva tuloskasvu tulevat lähikvartaaleina ohjaamaan markkinoiden katseita kohti osien summa- laskelmaa, joka on selvästi nykyistä osakekurssia korkeampi”, Inderes toteaa.

Lisäksi markkinat ylimitoittavat tällä hetkellä yhtiön Venäjä-riskin. ”Näemme nykyisellä kriisillä vain rajallisia vaikutuksia Venäjällä operoiviin Telkoon ja Leipuriin. Osakkeen FY’14 ja FY’15 P/E-kertoimet ovat noin 12x ja 10x ja näemme niissä selvää nousuvaraa riskipreemioiden supistumisen myötä”, Inderes toteaa.

Analyysitalo odottaa Aspolta myös voimakasta tuloskasvua kuluvalta vuodelta.

Inderes ennustaa Aspon liikevoiton lähes tuplaantuvan 20,5 MEUR:oon. ”Tuloskasvun taustalla ovat varustamo ESL:n vahva tuloskehitys, Kaukomarkkinoiden supistuvat tappiot ja Leipurin tasainen positiivinen kehitys”, Inderes perustelee näkemystään.

Lisäksi Inderes uskoo Leipurin listautumiseen ja sen mukanaan tuomiin hyötyihin Aspon osakkeenomistajille.

”Aspo tulee listaamaan Leipurin H2’14 aikana ja arviomme mukaan listautumishinta tulee olemaan noin 85 MEUR. Uskomme Aspon jakavan osan tästä summasta omistajilleen osinkoina tai vaihtoehtoisesti Leipurin osakkeina.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös