Sijoitusideat

Handelsbanken: Sampo on edelleen osto-osake

Erityisesti korkea osinkotuotto tekee vakuutuskonserni Sammosta houkuttelevan sijoituskohteen, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Handelsbanken uskoo vakuutuskonsernin tuloksesta jaettavan osinkosuhteen nousevan korkeaksi, mikä tukee yhtiön osinkotarinaa. ”Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on puhunut yhtiön osingonjakosuhteen kasvavan lähemmäs 75 prosenttia pitkällä aikavälillä”, pankki toteaa.

Myös Sammon vahinkovakuutusyhtiö If:n osingonjakokyvyssä on kasvuvaraa.

Handelsbanken pitää Sammon osakkeen arvostustasoa edelleen houkuttelevana – vaikka kurssi on ollut pitkään nousutrendissä. Viiden vuoden aikana kurssi on noussut yli 210 prosenttia.

Handelsbankenin tavoitehinta vakuutuskonsernille on 45 euroa, mikä ylittää reilusti nykyisen vajaan 37 euron markkina-arvon. Pankki ennustaa, että lauha talvisää on vaikuttanut positiivisesti vahinkovakuutustoiminnan tuottoihin.

Suositus Sammolle on Handelsbankenilla edelleen ”osta”. Kaiken kaikkiaan 28 analyytikosta vain Handelsbanken antaa kuitenkin ”osta”-suosituksen. Peräti 16 analyytikkoa antaa suosituksen ”pidä”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös