Yritysuutiset

Metso hylkäsi Weirin ostotarjouksen

Metso kertoi tiedotteessaan hylänneensä Weir Groupin tarjouksen yhdistymisneuvotteluiden aloittamisesta.

Metson osakekurssi oli sanut ilmaa siipiensä alle sen jälkeen kun skottilainen Weir Group oli jättänyt tarjouksen yhtiöiden mahdollisesta yhdistymisestä.

Metson hallitus tiedotteen mukaan arvioinut Weiriltä saatua ehdotusta huolellisesti ja tullut yksimieliseen johtopäätökseen, että ehdotus ei ole Metson osakkeenomistajien parhaan edun mukainen.

”Metson hallitus on edelleen hyvin positiivinen ja vakuuttunut Metson mahdollisuuksista kasvaa ja luoda lisäarvoa itsenäisesti toteuttamalla nykyistä strategiaansa. Tästä johtuen Metson hallitus on torjunut Weirin ehdotuksen eikä näe syytä aloittaa keskusteluja yhtiöiden yhdistämiseksi”, tiedotteessa todetaan.

Metson osakekurssi ei reagoinut ilmoitukseen negatiivisesti. Tämä saattaa johtua siitä, että markkinoilla ei Weirin tarjoushintaa pidetty riittävän houkuttelevana. Tosin Metson osakekurssi nousi selvästi Weirin tarjouksen tultua julki.

Monet sijoitusasiantuntijat pitivät Weirin tarjousta kehnona. Weir kertoi ehdottaneensa fuusiota, missä Metson omistajat olisivat saaneet 0,84 Weirin osaketta jokaista Metson osakettaan kohti.  Tämä olisi tarkoittanut sitä että Metson omistajat olisivat saaneet noin 37 prosentin omistusosuuden uudesta yhtiöstä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös