Osakeanalyysit

Inderes: Koneen näkymät huolestuttavat

Copyright © KONE Corporation

Copyright © KONE Corporation

Hissivalmistaja Kone julkisti eilen hienokseltaan analyytikoiden odotuksia paremman ensimmäisen kvartaalin tuloksen. Yhtiön näkymiin liittyy kuitenkin kasvavaa epävarmuutta.

Yhtiö täsmensi vuoden 2014 liikevoittonäkymiään, mutta ohjeistus oli minimaalisesta tarkistuksesta huolimatta käytännössä sama eikä näkymät sisältänyt suuria yllätyksiä, kertoo analyysitalo Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Uusissa laitteissa Kone odottaa Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinan kasvavan selvästi vuonna 2014. Kiinan markkinan yhtiö odottaa kasvavan noin 10 %. EMEA-alueella markkinat kasvavat vain hieman.

”Kysynnän odotetaan olevan Keski- ja Pohjois-Euroopassa suhteellisen vakaa, laskevan edelleen hieman Etelä-Euroopassa ja kasvavan Lähi-idässä. Pohjois-Amerikan markkinan kasvun odotetaan jatkuvan”, Kone kertoo.

Kone toisti siis markkinanäkymänsä ja odottaa edelleen Kiinan uusien laitteiden markkinan kasvavan tänä vuonna noin 10 %, vaikka ”Kiinan rakennusmarkkinalla on jonkin verran lyhyen aikavälin epävarmuutta”.

Yhtiön mukaan Kiinan hallituksen hiljattain julkaisemat uudet tavoitteet kaupungistumisen sekä vihreän rakentamisen edistämiseksi tukevat Koneen mukaan tätä näkemystä.

Inderes on kuitenkin hiukan pessimistinen Koneen Kiinan markkinoiden näkymistä

”Tästä huolimatta olemme aikaisempaa huolestuneempia Kiinan kehityksestä ja toisaalta hintakilpailun jatkuvasta kiristymisestä sekä Kiinassa että useilla Euroopan markkinoilla. Jos kehitys jatkuu, tulee se syömään joko Koneen kasvua tai kannattavuutta”, analyysitalo toteaa.

Inderesin mukaan Koneen arvostustaso on lähes kaikilla mittareilla haastava, tosin se voidaan perustella yhtiön erinomaisella laadulla. Lyhyellä tähtäimellä osakkeelle on kuitenkin enemmän negatiivisia kuin positiivisia triggereitä, Inderes arvioi.

Inderes laskee Koneen suosituksen tasolle ”lisää”. Osakkeen lievän elpymisen jälkeen analyysitalo ei näe ostosuositusta enää perusteluna.

 

Kommentoi
Ylös
>