Yritysuutiset

Makrotalouden epävarmuus rasitti YIT:n tuloskuntoa odotuksiakin enemmän

Lähde: YIT Oyj

Lähde: YIT Oyj

Toimintaympäristön epävarmuus painoi YIT:n tulosta ja liikevaihtoa konsensusennusteita enemmän alaspäin.

YIT:n liikevaihto laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto oli 403 miljoonaa euroa kun analyytikoiden konsensusennuste oli 435 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos jäi 0,11 euroon osakkeelta, kun se viime vuonna oli 0,19 euroa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 0,15 euroa.

Yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan, että Suomessa toimitilamarkkinoiden tilanne jatkuu heikkona vuonna 2014.

”Kiinteistösijoittajat ovat edelleen varovaisia yleisen taloustilanteen vuoksi, ja riskien hallitsemiseksi pääkaupunkiseutua ja hyviä vuokralaisia arvostetaan. Pitkien korkojen alhainen taso lisää sijoittajien kiinnostusta hyvin tuottaviin kiinteistöihin. Toimistojen vajaakäyttöasteet ovat edelleen korkealla tasolla ja tyhjänä oleva rakennuskanta pitää sisällään myös vanhaa, huonokuntoista toimistotilaa”, YIT kertoo.

YIT:n mukaan jatkunut epävarmuus yleisestä makrotalouden kehityksestä vaikuttaa sen liiketoimintaan ja asiakkaisiin. ”Ukrainan kriisin pitkittymisellä ja mahdollisella kärjistymisellä olisi todennäköisesti negatiivinen vaikutus yhtiön liiketoimintaan”, yhtiö toteaa.

Yhtiö ei kuitenkaan muuta arviotaan koko vuoden näkymistä. Rakennusyhtiö odottaa liikevaihdon kasvavan 0–10 % vertailukelpoisin valuuttakurssein. Toimialaraportoinnin mukaisen liikevoittomarginaalin yhtiö olevan 7,5–8,5 % ilman kertaluonteisia eriä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös