Talouden trendit

Varainhoitoyhtiö uskoo yritysjärjestelyiden kasvuun

Varainhoitoyhtiö Standard Life Investments uskoo yritysjärjestelyiden määrän lähtevän kasvuun vuosina 2014‒2015.

Tämän taustalla on rahoituksen saatavuuden parantuminen, taloudellisen epävarmuuden väheneminen ja yritysten paineet jatkaa kustannusten pienentämistä hitaan kasvun taloudessa. Yritysten luottamus tulevaisuuteen on nousussa, maailmantalous on kohenemassa ja etenkin Eurooppa on jättämässä taantuman taakseen.

Uusimmassa Global Perspective -katsauksessa tarkastellaan tärkeimpiä tekijöitä yritysjärjestelyjen elpymisen takana. Katsaus ennustaa tämän aktiivisuuden leviävän Yhdysvalloista muille alueille.

”Viime kuukausina on keskusteltu paljon siitä, panevatko yritykset taas rahansa töihin. Uskomme, että suhdanteen parantuessa yritysjärjestelyjen nousu jatkuu. Yritysjärjestelyjen avulla yritys voi saada kilpailuetua nopeasti kasvavalla alueella tai kasvattaa markkinaosuuttaan sektoreilla, joilla hinnoittelu- tai sääntelypaineet ovat kovat. Tämä vaikuttaisi myönteisesti osakemarkkinoiden arvostuksiin ja asiakkaiden salkkuihin”, Standard Life Investmentsin päästrategi Andrew Milligan toteaa.

“Yhdysvalloissa jo lisääntyneen aktiivisuuden uskomme ulottuvan Eurooppaan, Aasiaan ja kehittyville markkinoille. Yritysjärjestelyt myös laajenevat mediasta, autoteollisuudesta, internetistä ja juomateollisuudesta esimerkiksi rahoitukseen, kiinteistöihin, ohjelmistoihin ja televiestintään.”

Luoton saamisen helpottuminen Euroopassa, kasvava luottamus Aasian talousnäkymiin ja lisääntynyt sääntely ovat esimerkkejä tekijöistä, jotka lisäävät yritysjärjestelyaktiivisuutta vuonna 2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös