Osakeanalyysit

Inderes nostaa Oriola-KD:n osakesuositusta

Lääkeyhtiö Oriola-KD ilmoitti tekevänsä 74 miljoonan euron alaskirjauksen Venäjän lääkkeiden tukkukauppaan. Analyysitalo Inderesin mukaan tämä vähentää yhtiöön liittyviä epävarmuustekijöitä.  

Venäjän liiketoiminnan liikearvo on ollut sijoittajille kysymysmerkki, Inderes toteaa. Tappiollisen Venäjän tukkukaupan liikearvon alaskirjaus poistaa yhden epävarmuustekijän yhtiön ympäriltä.

Inderesin mukaan alaskirjaus osoittaa myös, että lääkeyhtiön johdolla on nyt realistisempi käsitys Venäjän tilanteen vakavuudesta.

”Tämän myöntäminen kohensi uskoamme yhtiön johtoon. Kriisitietoisuus on tärkeää, sillä muiden segmenttien hyvä tuloskehitys hautautuu jatkuvasti Venäjän kannattavuusongelmien alle”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Alaskirjauksella ei ole tietenkään kassavirtavaikutusta, mutta se heikentää yhtiön omavaraisuusasteen heikolle 17 prosentin tasolle.

Toisaalta yhtiön vuotuinen investointitarve on hyvin pieni ja Suomen ja Ruotsin markkinat tekevät vahvaa kassavirtaa. Näiden ansiosta Oriola-KD:n velanhoitokyky säilyy hyvänä, Inderes toteaa.

Oriola-KD:n osakkeen nousupotentiaali nojaa Inderesin mukaan nyt vahvasti Suomen ja Ruotsin vahvaan kassavirtaan.

”Konsernikulujen jälkeen, nämä kaksi segmenttiä tekisivät ilman Venäjää n. 50-55 MEUR liikevoittoa konsernitasolla vuosittain, joka tarkoittaa rahoituskulujen ja verojen jälkeen n. 0,20-0,24 euron osakekohtaista tulosta”, Inderes toteaa.

Inderesin tulosennusteella ja lääkeyhtiön nykyisellä n. 2,3 euron osakekurssilla p/e arvostuskerroin on noin 10-12x, mikä tarkoittaa melko rajallista laskuvaraa osakekurssiin.

Inderes nostaa lääkeyhtiön suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä). Samalla Inderesin tavoite nousee 2,5 euroon aiemmasta 2,3 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös