Osakeanalyysit

Inderes nostaa Oriola-KD:n osakesuositusta

Lääkeyhtiö Oriola-KD ilmoitti tekevänsä 74 miljoonan euron alaskirjauksen Venäjän lääkkeiden tukkukauppaan. Analyysitalo Inderesin mukaan tämä vähentää yhtiöön liittyviä epävarmuustekijöitä.  

Venäjän liiketoiminnan liikearvo on ollut sijoittajille kysymysmerkki, Inderes toteaa. Tappiollisen Venäjän tukkukaupan liikearvon alaskirjaus poistaa yhden epävarmuustekijän yhtiön ympäriltä.

Inderesin mukaan alaskirjaus osoittaa myös, että lääkeyhtiön johdolla on nyt realistisempi käsitys Venäjän tilanteen vakavuudesta.

”Tämän myöntäminen kohensi uskoamme yhtiön johtoon. Kriisitietoisuus on tärkeää, sillä muiden segmenttien hyvä tuloskehitys hautautuu jatkuvasti Venäjän kannattavuusongelmien alle”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Alaskirjauksella ei ole tietenkään kassavirtavaikutusta, mutta se heikentää yhtiön omavaraisuusasteen heikolle 17 prosentin tasolle.

Toisaalta yhtiön vuotuinen investointitarve on hyvin pieni ja Suomen ja Ruotsin markkinat tekevät vahvaa kassavirtaa. Näiden ansiosta Oriola-KD:n velanhoitokyky säilyy hyvänä, Inderes toteaa.

Oriola-KD:n osakkeen nousupotentiaali nojaa Inderesin mukaan nyt vahvasti Suomen ja Ruotsin vahvaan kassavirtaan.

”Konsernikulujen jälkeen, nämä kaksi segmenttiä tekisivät ilman Venäjää n. 50-55 MEUR liikevoittoa konsernitasolla vuosittain, joka tarkoittaa rahoituskulujen ja verojen jälkeen n. 0,20-0,24 euron osakekohtaista tulosta”, Inderes toteaa.

Inderesin tulosennusteella ja lääkeyhtiön nykyisellä n. 2,3 euron osakekurssilla p/e arvostuskerroin on noin 10-12x, mikä tarkoittaa melko rajallista laskuvaraa osakekurssiin.

Inderes nostaa lääkeyhtiön suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä). Samalla Inderesin tavoite nousee 2,5 euroon aiemmasta 2,3 eurosta.

Kommentoi
Ylös
>