Osakeanalyysit

Inderes toistaa Koneen lisää-suosituksen

Copyright © KONE Corporation

Copyright © KONE Corporation

Analyysitalo Inderes toistaa Koneelle lisää-suosituksen tavoitehinnalla 34,0 euroa. Inderes uskoo yhtiön jatkavan menestyskulkuaan myös lähivuosina Kiinan riskeistä huolimatta.

Kone on monella tavalla laatuyhtiö ja sen liiketoimintamalli on erinomainen, sillä se sitoo vähän pääomia ja tuottaa vahvoja kassavirtoja, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Lisäksi Koneen kasvunäkymät ovat yhä erinomaiset

”Yhtiön track-record on erinomainen ja viime vuosien aikana se on noussut markkinajohtajaksi (uuslaitetilaukset) Kiinassa, joka on maailman ylivoimaisesti suurin ja edelleen kasvava uuslaitemarkkina. Samalla yhtiöllä on vahva laitekanta kehittyneillä markkinoilla, mikä tarkoittaa suurta huolto- ja modernisointiliiketoimintaa. Mikäli globaali markkinatilanne paranee, kuten tällä hetkellä odotetaan, on yhtiöllä erinomaiset mahdollisuudet jatkaa kannattavaa kasvua lähivuosinakin”, Inderes toteaa.

Kone ohjeisti Q1:n yhteydessä vuoden 2014 liikevaihdon kasvavan 6-9 % vertailukelpoisin valuuttakurssein. Inderesin mukaan Kone on perinteisesti ylittänyt odotukset, ja siihen on analyysitalon mukaan mahdollisuuksia jatkossakin.

Hissiyhtiön arvostustaso on kuitenkin jo haastava. Ensi vuoden P/E-luku on Inderesin ennusteilla noin 18x, mutta yhtiölle relevantimpi kerroin on noin tasolla 13x oleva EV/EBIT. Molemmat kertoimet ovat alle yhtiön historiallisen keskiarvon, Inderes huomauttaa.

Merkittävin riskitekijä Koneelle on Kiina.

”Maan talouskasvun hidastuminen ja rahoitusjärjestelmän ongelmat voisivat suistaa rakennussektorin kasvun raiteiltaan, mikä aiheuttaisi ongelmia myös markkinajohtaja Koneelle. Kiinan hallituksella on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet elvyttää, jos suurempia ongelmia ilmaantuu”, Inderes toteaa.

Vahva tilauskanta ja hyvä tuloksentekokyky tarkoittavat kuitenkin, ettei Inderesin mukaan Koneen osakkeessa ole nähtävissä merkittävää laskuvaraa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös