Indikaattorit

Mitä tapahtuu kun setelirahoitus päättyy?

Riskit kasvavat, kun setelirahoitus päättyy ja markkinat odottavat korkojen nousua, arvioi BlackRock-rahastoyhtiö.

BlackRock Investment Instituten puolivuotiskatsaus sijoitusmarkkinoihin tarkastelee nollakorkojen jälkeistä elämää. Sijoitusinstituutin mielestä korot pysyvät edelleen alhaalla loppuvuoden, mikä pitää reaalikorot ja volatiliteetin alhaisina.

”Keskuspankkien löyhä rahapolitiikka on laskenut tuottoja, mikä on kannustanut riskinottoon ja nostanut sijoitusten arvostusta. Nyky-ympäristössä markkinat ovat entistä alttiimpia volatiliteetille, kun sijoittajien kiinnostuksen kohteeksi nousee tulevien korkojen nostojen ajoitus ja suuruus”, BlackRockin sijoitusinstituutin toimitusjohtaja Peter Fisher sanoo.

Suurin muutos viimeisten kuukausien aikana on kehittyvillä markkinoilla kehittymässä olleen kriisin rauhoittuminen. Monet taloudet ovat ryhtyneet kuromaan vajettaan umpeen, mikä luo pohjaa talouden ja markkinoiden elpymiselle.

Sijoitusinstituutti ennustaa, että keskuspankkien rahapolitiikat eroavat edelleen toisistaan eri alueilla. Yhdysvaltain ja Englannin keskuspankit pyrkivät kiristämään politiikkaa, kun taas Euroopan ja Japanin keskuspankit pitänevät rahapolitiikan vielä löyhänä.

Yhdysvaltain talous ei ole käynyt täysillä vuosiin, mutta nyt se voi olla syklisen nousun kynnyksellä. Tähän vaikuttavat patoutunut asuntojen kysyntä, kululeikkausten ja veronkorotusten aiheuttaman veroasteen nousun vaikutusten vaimeneminen sekä lähitulevaisuudessa odotettavissa oleva kasvu investoinneissa.

Lähde: Cocomms Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös