Yritysuutiset

Nordnet: Sijoittajat innostuivat kesällä konepajoista

Kaupankäyntiaktiviteetti oli kesäkuussa selvästi viime vuotta vilkkaampaa, kertoo Nordnet tiedotteessaan. Ostetuimmat osakkeet olivat konepajoja.

Yksityissijoittajat eivät edelleenkään kääntyneet ostolaidalle, vaan myyntejä jatkettiin kesäkuussa yhteensä 248 miljoonalla eurolla, Nordnet toteaa. Kesäkauden alku hiljensi kaupankäyntivolyymeja hieman toukokuun tasoilta, mutta huomattavasti odotettua vähemmän.

Nordnetin mukaan yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, Nordea, UB, FIM, Saxo Privatbank) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto laski kesäkuussa 16,9 prosenttia edelliskuukauteen nähden. Koko pörssin vaihto laski huomattavasti lievemmin, 4,4 prosenttia. Online-välittäjien kauppamäärät laskivat edelliskuukaudesta 15,8 prosenttia, ja koko pörssin osalta 6,8 prosenttia.

Edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna koko pörssin kauppamäärät kuitenkin nousivat 8,4 prosenttia, ja yksityissijoittajien osalta 29,2 prosenttia Nordnet toteaa. Koko pörssin euromääräinen vaihto nousi vuoden takaisesta 21,8 prosenttia, ja yksityissijoittajien osalta peräti 39,9 prosenttia.

”Kaupankäyntiaktiviteetti pysyi yllättävän hyvällä tasolla kesäkuussa, todennäköisesti johtuen viileästä alkukesästä. Monella kesälomalaisella on ollut hyvin aikaa perehtyä sijoituksiinsa, kun kelit eivät ole houkutelleet ulos kesän rientoihin”, Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall pohtii.

Kesäkuussa online-välittäjien nettomääräisesti ostetuin osake oli Cargotec, ja myydyin Fortum. Seuraavaksi ostetuimpia olivat Nokian Renkaat ja Metso, ja myydyimpien päässä kärjestä löytyvät Nokia ja ostotarjouksen kohteena oleva Oral Hammaslääkärit.

”Konepajaosakkeita ostettiin laajalla rintamalla. Niistä ostetuin, Cargotec, on vakuuttanut sijoittajat liiketoimintojensa tehostamisohjelmillaan ja osakkeen houkuttelevalla arvostustasolla, joten yhtiön osakkeita lapioitiin salkkuihin 11,3 miljoonan euron nettomäärällä”, Odenwall toteaa.

”Selvästi myydyimpänä osakkeena oli Fortum yli 76 miljoonan euron nettomyynneillä. Yksityissijoittajat ovat keventäneet viime kuukausina voimakkaasti nousseessa osakkeessa positioitaan, kun ostolaidalla on tuntunut riittävän kiinnostusta osaketta kohtaan hinnalla millä hyvänsä”, Odenwall jatkaa.

Netto-ostoarvoltaan ostetuimmat osakkeet olivat järjestyksessä:

Cargotec
Nokian Renkaat
Metso
Amer Sports
Valmet
 

Nettomyyntiarvoltaan myydyimmät osakkeet olivat:

Fortum
Nokia
Oral Hammaslääkärit
Elisa
UPM Kymmene
 
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös