Markkinakommentit

Varainhoitaja: Euroopan osakemarkkinat nousuun

Rahastoyhtiö BlackRockin rahastonhoitaja odottaa Euroopan osakemarkkinoilla nousua seuraavan 12 kuukauden aikana.

Andreas Zoellinger, yksi BlackRockin BGF European Equity Income -rahastonhoitajista, tarkastelee poliittisen riskin vähenemistä ja sen luomia sijoitusmahdollisuuksia eurooppalaisissa osakkeissa:

”Makrotaloudellinen ympäristö kohenee ja poliittisen riskin aiheuttama hintalisä pienenee. Voimmekin odottaa Euroopan osakemarkkinoilla nousua seuraavan 12 kuukauden aikana. Viimeisten 2‒3 vuoden aikana Eurooppa on kehittynyt poliittisesti oikeaan suuntaan. Esimerkiksi Euroopan parlamentin vaaleissa Matteo Renzi sai vahvaa tukea Italiassa, jossa uudistukset todennäköisesti parantavat kilpailukykyä tulevaisuudessa.”

”Viime vuosien aikana osakemarkkinat ovat kehittyneet hyvin voittokerrointen noustua voimakkaasti. Seuraavien 12‒24 kuukauden aikana näemme ilmeisesti makrotaloudessa kiihtyvää nousua. Kaikki tärkeimmät talouden mittarit Euroopassa viittaavat siihen, että bruttokansantuote kasvaa seuraavan vuoden aikana 1‒1,5 prosenttia ja yritysten tulokset noin 8 prosenttia. Osinkojen nousu on todennäköisesti lähellä tuloskasvua vaikkakin ehkä hieman alempana, mutta yleensä olemme markkinoiden suhteen positiivisia. Arvostukset eivät ole yhtä kiinnostavia kuin 2‒3 vuotta sitten, mutta esimerkiksi hinta‒tuotto-suhteella mitattuna ne ovat linjassa pitkän aikavälin keskiarvojen kanssa.”

”Viime kuukausien aikana Euroopan osakemarkkinoilla, kuten maailmanlaajuisestikin, varoja on viety nopean nousun sektoreista ja siirretty heikommin menestyville sektoreille. Euroopan korkean tuoton osingoissa infrastruktuuri-, vakuutus- ja kiinteistösektoreilla on useita yhtiöitä, joista saa hyvää osinkotuottoa muutaman vuoden ajan. Swiss Re on esimerkki vakuutusyhtiöstä, jonka tase on erittäin vahva. Sen osinko pysyy tasaisesti noin 5 prosentissa, mikä kuvastaa tuloksen kehitystä. Swiss Ren osakkeella käydään tällä hetkellä kauppaa alle nettoarvon, joten sen arvostus on houkutteleva.”

”Terveydenhuolto ja laadukkaat teollisuusyhtiöt tarjoavat kasvumahdollisuuksia. Sveitsiläinen aromi- ja tuoksuyhtiö Givaudan maksaa tällä hetkellä 3 prosentin osinkoa. Kun kuluttajatuotteiden kysyntä kasvaa, odotamme osingon ajan mittaan nousevan merkittävästi, mahdollisesti jopa yli 10 prosenttiin.”

Lähde: Cocomms Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös