Sijoitusideat

Inderes: Metson strategia toimii

Metson toisen vuosineljänneksen raportti oli selkeä positiivinen yllätys, kertoo analyysitalo Inderes. Analyysitalo nosti Metson tulosennusteita ja tavoitehintaa.

Raportti yllätti sekä tuloksellisesti että tilausten muodossa, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. ”Automaatio-liiketoiminnan erinomainen kehitys jatkui ja myös kaivospuolella palvelut vetivät hyvin. Yhdessä nämä pystyivät kompensoimaan valtaosan kaivossektorin CAPEX-kuopasta”, Inderes toteaa.

”Odotimme kannattavuuden pysyvän vahvana, mutta ilman kertaeriä liikevoitto-% nousi peräti 13,1 %:iin ylittäen ennusteemme (11,5 %)”, Inderes toteaa. Analyysitalo päätti nostaa koko vuoden 2014 ennusteita 5 – 10 prosenttia vahvan Q2:n takia. Ensi vuoden ennusteita Inderes nostaa vielä enemmän, 10 – 15 prosenttia. Jälkimmäisellä on huomattavasti suurempi merkitys tavoitehinnan nousussa.

Positiivista yllätystä tärkeämpää oli analyysitalon mukaan kuitenkin yhtiön esittelemä uusi vakuuttava strategia.

”Strategia fokusoi Metsoa aloille, joissa Metsolla on vähintäänkin hyvä asema, mahdollisuudet merkittäviin synergioihin sekä vahvat kasvumahdollisuudet pitkällä tähtäimellä”, Inderes toteaa. Merkittävin yksittäinen muutos oli analyysitalon mukaan se, että prosessiautomaatiojärjestelmät -liiketoiminta on nyt käytännössä ”myynnissä”. Liiketoiminta palvelee massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuutta ja olisi siksi enemmän Valmetin toimialaa.

Jatkossa Metso keskittyy kaivos-, öljy ja kaasu – sekä kivenmurskauksen avainasiakkuuksiin. Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: Services, Flow Control ja Minerals.

Yhtiö kertoi myös uusista taloudellisista tavoitteista, joista tärkeimpiä ovat Inderesin mukaan 15 prosentin EBITA-% ja 30 %:n ROCE-tasojen saavuttaminen kolmessa vuodessa. ”Johto vaikutti luottavaiselta strategian suhteen ja painotti mielestämme oikeita asioita, joten uskomme sen luovan hyvän pohjan tulevaisuuden menestykselle”, analyysitalo toteaa.

Inderes huomauttaa kuitenkin, ettei Metson arvostustaso olen tulosyllätyksestä seuranneen kurssinousun jälkeen edullinen, mutta kuitenkin kohtuulinen. ”Ensi vuoden ennusteilla yhtiön P/E-luku on reilut 16x, EV/EBITDA-kerroin noin 9x ja osinkotuotto noin 4 %. Metso on nyt mielestämme todistanut, että se pystyy tekemään hyvää tulosta myös nykyisessä heikossa markkinaympäristössä ja on sitoutunut erittäin tiukkaan kulukuriin.”

Inderes nostaa Metson tavoitehinnan aiemmasta 27 eurosta 32 euroon. Suositus on edelleen ”Lisää”.

Kommentoi
Ylös
>