Markkinakommentit

Rahoitusprofessori: Osakemarkkinoiden nousu jatkuu vielä

Optimistisista sijoittajanäkemyksistään tunnettu rahoituksen professori Jeremy Siegel ei usko nousumarkkinan antavan vielä periksi.

Viimeaikaiset uutiset Venäjän pakotteiden laajentumisesta, Argentiinan maksukyvyttömyydestä, Yhdysvaltojen rahapolitiikan kiristymisestä ja amerikkalaisosakkeiden tuloskunnon heikentymisestä ovat hermostuttaneet osakesijoittajia. Osakemarkkinoiden nousuputki on ollut erityisesti Yhdysvalloissa ollut erittäin vahva. Viime päivinä länsimaiden keskeisimmät osakeindeksit ovat kuitenkin olleet laskussa.

Kysymys kuuluukin: Onko viime päivien kurssinotkahdus vain korjausliike vai käänne?

Jeremy Siegel ei usko nousuputken kääntyvän vielä laskuksi. Professori kertoi CNBC:n haastattelussa, että “ehkä” korjausliike on vähitellen alkamassa, mutta viime kädessä hän uskoo, ettei nousumarkkina ole vielä ohi.

Jos viime päivien kurssinotkahdus on todellakin vain korjausliike, tarjoaa se Siegelin mukaan “suuria ostomahdollisuuksia sijoittajille”.

Sijoittajien uskoa nousun jatkumiseen on syönyt erityisesti Yhdysvaltojen keskuspankki Fed. Se on jo pidemmän aikaa vähentänyt niin sanottua kvantitatiivista elvytystä. Elvytyksen vähentyminen tulee jatkumaan, sillä USA:n makrotalouden luvut ovat olleet varsin vakuuttavia viime aikoina. Myös inflaatio on nostanut päätään, joten keskuspankilla ei ole mitään syytä jatkaa historiallisen kevyttä rahapolitiikkaansa.

Siegel ei kuitenkaan pidä rahapolitiikan kiristymistä ongelmana osakesijoittajien kannalta. Hänen mukaansa nousumarkkinat eivät lopu vielä siinä vaiheessa kun Fed alkaa nostamaan korkotasoa. Nousu voisi jatkua vielä yhdeksästä kuukaudesta kahteen vuoteen, Siegel arvioi.

Katso Siegelin haastattelu tästä linkistä:

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000298505&play=1

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös