Osakeanalyysit

Inderes nostaa Tikkurilan suositusta

 

Lähde: Tikkurila Oyj.

Lähde: Tikkurila Oyj.

Analyysitalo Inderes nostaa Tikkurilan suosituksen tasolle ”Osta”.

Tikkurilan osake on yksi niistä kotimaisista osakkeista, joihin kohdistuu Venäjän ja Ukrainan kriisistä aiheutuvia pelkoja. Inderesin mukaan Tikkurila on hyvin riippuvainen Venäjän markkinoista, sillä 1/3-osa liikevaihdosta tulee itä-naapurista. Osake onkin laskenut vuoden alusta noin 10 prosenttia.

Markkinahaasteista huolimatta ei yhtiön tuloskunto ole heikentynyt.Alkuvuoden liikevoittomarginaali nousi 13,8 %:iin (H1’13: 12,6 %) ja sidotun pääoman tuotto (ROCE) nousi ennätystasolle 25,7 %:iin (22,9 %).”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Myös yhtiön antamat lähiajan näkymät eivät viittaa geopoliittisten kriisien tuomiin ongelmiin. Yhtiö on ohjeistanut liikevaihdon ja liikevoiton pysyvän kuluvana vuonna edellisvuoden tasolla. Inderes tosin epäilee, että Tikkurila joutuu vielä laskemaan ohjeistustaan epäsuotuisten valuuttakurssien vuoksi.

Tikkurila on analyysiyhtiön mukaan laatuyhtiö: ”Näkemyksemme yhtiön korkeasta laadusta perustuu Tikkurilan kykyyn tehdä erinomaista pääoman tuottoa kohtalaisen matalalla riskitasolla ja ilman suurta velkavipua. Tikkurilan portfoliosta löytyy Pohjois- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän markkinoiden tunnetuimmat maalibrändit, jotka takaavat vahvan markkina-aseman ja erinomaisen hinnoitteluvoiman.”

Tikkurilan osake on Inderesin näkemyksen mukaan laskenut houkuttelevalle tasolle.

”Näkemyksemme yhtiön korkeasta laadusta perustuu Tikkurilan kykyyn tehdä erinomaista pääoman tuottoa kohtalaisen matalalla riskitasolla ja ilman suurta velkavipua. Tikkurilan portfoliosta löytyy Pohjois- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän markkinoiden tunnetuimmat maalibrändit, jotka takaavat vahvan markkina-aseman ja erinomaisen hinnoitteluvoiman.”

Inderesin tavoitehinta Tikkurilan osakkeelle on edelleen 21,00 euroa osakkeelta.


Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös