Osakeanalyysit

Inderes nostaa Tikkurilan suositusta

 

Lähde: Tikkurila Oyj.

Lähde: Tikkurila Oyj.

Analyysitalo Inderes nostaa Tikkurilan suosituksen tasolle “Osta”.

Tikkurilan osake on yksi niistä kotimaisista osakkeista, joihin kohdistuu Venäjän ja Ukrainan kriisistä aiheutuvia pelkoja. Inderesin mukaan Tikkurila on hyvin riippuvainen Venäjän markkinoista, sillä 1/3-osa liikevaihdosta tulee itä-naapurista. Osake onkin laskenut vuoden alusta noin 10 prosenttia.

Markkinahaasteista huolimatta ei yhtiön tuloskunto ole heikentynyt.Alkuvuoden liikevoittomarginaali nousi 13,8 %:iin (H1’13: 12,6 %) ja sidotun pääoman tuotto (ROCE) nousi ennätystasolle 25,7 %:iin (22,9 %).”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Myös yhtiön antamat lähiajan näkymät eivät viittaa geopoliittisten kriisien tuomiin ongelmiin. Yhtiö on ohjeistanut liikevaihdon ja liikevoiton pysyvän kuluvana vuonna edellisvuoden tasolla. Inderes tosin epäilee, että Tikkurila joutuu vielä laskemaan ohjeistustaan epäsuotuisten valuuttakurssien vuoksi.

Tikkurila on analyysiyhtiön mukaan laatuyhtiö: “Näkemyksemme yhtiön korkeasta laadusta perustuu Tikkurilan kykyyn tehdä erinomaista pääoman tuottoa kohtalaisen matalalla riskitasolla ja ilman suurta velkavipua. Tikkurilan portfoliosta löytyy Pohjois- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän markkinoiden tunnetuimmat maalibrändit, jotka takaavat vahvan markkina-aseman ja erinomaisen hinnoitteluvoiman.”

Tikkurilan osake on Inderesin näkemyksen mukaan laskenut houkuttelevalle tasolle.

“Näkemyksemme yhtiön korkeasta laadusta perustuu Tikkurilan kykyyn tehdä erinomaista pääoman tuottoa kohtalaisen matalalla riskitasolla ja ilman suurta velkavipua. Tikkurilan portfoliosta löytyy Pohjois- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän markkinoiden tunnetuimmat maalibrändit, jotka takaavat vahvan markkina-aseman ja erinomaisen hinnoitteluvoiman.”

Inderesin tavoitehinta Tikkurilan osakkeelle on edelleen 21,00 euroa osakkeelta.


Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös