Rahastotietoa

Nordnet kasvattaa Superrahastojen valikoimaa

Nordnet ilmoitti toukokuussa tuovansa markkinoille ensimmäisen kuluttoman indeksirahaston, joka seuraa Helsingin pörssin OMXH25-osakeindeksiä. Nyt rahastoyhtiö on laajentamassa tarjontaa myös muiden Pohjoismaiden osakeindeksejä seuraaviin superrahastoihin.

Nordnetin ensimmäinen Superrahasto herätti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kosolti huomiota ennen kaikkea siitä syystä, ettei rahastossa ole merkintä- tai lunastuspalkkioita, eikä vuosittaisia hallinnointipalkkioita. Nordnet ei ansaitse rahastolla suoraan, vaan näkee rahaston markkinointikeinona uusien asiakkaiden hankkimisessa.

Yli 10.000 Nordnetin asiakasta on sijoittanut Superrahasto Suomeen, joka lanseerattiin kolme kuukautta sitten. Rahastopääoma on jo lähes 20 miljoonaa euroa.

Nyt Nordnet on laajentamassa Superrahastojen tarjontaa. Yhtiö ilmoitti tällä viikolla lanseeraavansa loput Superrahastonsa Suomeen. Nordnet Superrahastot Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan seuraavat osakeindeksejä, jotka sisältävät kyseisen maan pörssin vaihdetuimpia yhtiöitä.

Kaikkien superrahastojen kaupankäynti on paikallisessa valuutassa, Nordnet kertoo tiedotteessaan. Rahaston ainoa kulu tulee valuutanvaihdosta, jonka Nordnet hoitaa asiakkaan puolesta. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %.

Rahastomerkinnät tehdään euroissa, joten valuutanvaihtokulu on 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä. Minimimerkintä yksittäiselle sijoittajalle on 15 euroa.

Superrahastot sijoittavat osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin:

  • Superfonden Sverige seuraa OMXSBGI-indeksiä, eli Tukholman pörssin 70 vaihdetuinta osaketta.
  • Superfondet Norge seuraa OBX-indeksiä, eli Oslon pörssin 25 vaihdetuinta osaketta.
  • Superfonden Danmark seuraa OMXC20CAP-indeksiä, eli Kööpenhaminan pörssin 20 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

“Superrahastot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hajauttaa sijoituksia pohjoismaihin. Osakesijoittamisen perusteella suomalaiset ovat eniten kiinnostuneita sijoittamaan pohjoismaisista markkinoista Ruotsiin, sen jälkeen Norjaan ja vähiten Tanskaan. On mielenkiintoista nähdä säilyykö sama järjestys superrahastojen suosiossa”, pohtii Odenwall.

Superrahastoja hallinnoi Öhman Fonder ja niitä myydään ainoastaan Nordnetin asiakkaille. Nordnet näkee rahastot markkinointikeinona uusien asiakkaiden hankkimisessa.

“Olemme seuranneet mielenkiinnolla kesän aikana käytyä keskustelua liittyen rahastosäästämisen kustannuksiin ja passiivisesti hoidettujen rahastojen hyötyihin. Maksamalla vähemmän saat enemmän”, kommentoi Nordnet Suomen talousvalmentaja Martin Paasi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös