Osakeanalyysit

Tuloskaudella paljon positiivisia tulosyllättäjiä

Analyysitalo FIM:n mukaan tuloskaudella on ollut selvästi enemmän positiivisia kuin negatiivisia tulosyllättäjiä.

FIM:n mukaan 27.10. mennessä tuloskaudella 44 yritystä on raportoinut kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Tämä on 41 prosenttia Helsingin pörssin yhtiöiden lukumäärästä.

Raportoiden yritysten liikevaihdot ovat olleet suurin piirtein odotusten mukaisia. FIM laskee aamukatsauksessaan. Ilman Nokiaa ja Nordeaa EBIT ilman keraeriä on ollut keskimäärin noin 4,7 prosenttia yli konsensusodotusten.

Kaiken kaikkiaan positiivisen tulosyllätyksen on tarjonnut 21 yritystä, mikä on 48 prosenttia kolmannen kvartaalin tuloksensa raportoineista yrityksistä. Odotusten mukaisen tuloksen on raportoinut 30 prosenttia yrityksistä, ja negatiiviset tulosyllätykset ovat tulleet 23 prosentilla yrityksistä.

Jos verrataan tulosyllätyksiä edellisiin kvartaaleihin, on tulos varsin positiivinen. Vuoden 2013 toiselta vuosineljännekseltä vuoden 2014 toiseen vuosineljännekseen asti yritysten EBIT on jäänyt alle odotusten.

Tässä yritykset joiden EBIT ennen kertaeriä on ylittänyt odotukset eniten:

Rapala VMC102 %
Efore77 %
Neste Oil55 %
Ahlstrom54 %
Suominen43 %

 

Pahimmat pettymykset puolestaan samalla tunnusluvulla ovat olleet:

Componenta(ei laskettavissa)
Basware-69 %
Oriola-KD-46 %
Verkkokauppa.com-29 %
Revenio Group-22 %
F-Secure(ei laskettavissa)

 

Kommentoi
Ylös
>