Markkinakommentit

USA:n tuloskausi alkanut vahvasti

Sijoittajat hermoilevat osakemarkkinoilla vaikka jenkkiyhtiöiden tuloskunto pysyy yhä vahvana.

Sijoituspalvelutalo FIM on analysoinut USA:n (S&P 500) alkanutta tuloskautta. Analyysi sisältää 8/14 ja 9/14 päättyvät neljännesvuositulokset.

Vaikka markkinoilla on viime päivinä nähty rajuja osakekurssien laskuja, on jenkkiyhtiöiden tuloskausi lähtenyt liikkeelle vahvasti. ”Tuloskausi on ollut S&P 500 yhtiöillä tähän mennessä jälleen odotettua vahvempi sekä liikevaihtojen että tulosten osalta”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

Alustavan ennusteen mukaan FIM odottaa nyt noin 4,0 – 6,0 prosentin keskimääräistä markkina-arvolla painotettua EPS-yllätystä ja noin 0,5 – 1,5 prosentin liikevaihtoyllätystä.

Edelliseen tuloskauteen nähden tilanne näyttää yhtä hyvältä osakekohtaisten tulosten osalta, mutta liikevaihto yllätys on jäämässä hieman vaatimattomammaksi. ”Liikevaihtojen positiivinen trendi nostaa kuitenkin toiveita kasvun jatkumisesta ainakin Yhdysvaltalaisten yhtiöiden osalta”, FIM ennustaa.

FIM:n mukaan tuloskauden alla eteenpäin katsovan 12 kuukauden ennusteen kasvu on pysähtynyt, mutta vuoden aikana rullaava tulosennuste on noussut yli 8 prosenttia.

Osakekurssien viime viikkojen korjausliike on palauttanut osakkeiden markkina-arvot lähemmäksi fundamentteja, sillä kurssikehityksen vuoden ajalta on palautunut lähelle ennusteiden muutosta.

Rapakon takana yritysten tuloskunto on siis edelleen vahvaa. FIM:n mukaan nyt tapahtunut osakkeiden korjausliike antaa tilaa optimismille.

”Osakkeiden korjausliike on palauttanut viimeisen 12 kuukauden kurssimuutoksen lähelle EPS -fundamenttejä, joten arvostusmielessä kurssinousulle on taas avautumassa tilaa.”

Kommentoi
Ylös
>