Osakeanalyysit

Ostaako Nokia Alcatel-Lucentin?

Lähde: Nokia Oyj

Lähde: Nokia Oyj

Huhut Nokian ja Alcatel-Lucentin fuusiosta ovat jälleen liikkeellä. Analyysitalo Inderes pitää mahdollista kauppaa erittäin riskisenä.

Saksalaisen Manager Magazine -lehden mukaan Nokia olisi neuvottelemassa fuusiosta ranskalaisen verkkolaitevalmistaja Alcate-Lucentin kanssa.

Lehden mukaan yhtiöt voisivat tehdä fuusion tai sopia tiiviistä yhteistyöstä. Fuusiota koskevat neuvottelut aloitettiin jälleen tänä syksynä. Ensimmäisen kerran Nokian kerrottiin harkitsevan ranskalais-amerikkalaisen yhtiön tai sen osien ostamista viime vuoden syyskuussa. Tuolloin keskustelut eivät johtaneet yritysjärjestelyihin.

Analyysitalo Inderesin mukaan kaupan yhtenä suurimpana jarruna ovat kuitenkin ranskalaiset poliitikot, joiden ansiosta Alcatelin liiketoiminnan tervehdyttäminen kannattavaksi on ollut hyvin vaikeaa. Alcatel on viime vuodet keskittynyt saneeraukseen ja rahavirtaan, jotta yhtiö pystyisi keventämään velkalastiaan.

Vaikka Nokian osake nousi tiedon tultua julki, Alcatelin osto ei todennäköisesti hirveästi innostaisi Nokian omistajia lyhyellä tähtäimellä, sillä kaupan riskit olisivat suuret.

“On helppo keksiä monia syitä, minkä takia Nokian ei kannattaisi lähteä erittäin riskiseen yritysostoon. Toisaalta verkkolaitemarkkinan pitkän aikavälin kilpailutasapainoa ja konsolidaatiota ajatellen fuusiossa olisi myös paljon järkeä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon mukaan verkkolaitemarkkinan kilpailussa vain suurimmat ovat tähän mennessä selvinneet ja konsolidaatio tulee jatkumaan.

“Globaali markkina tulee keskittymään kolmen-neljän suuren toimijan käsiin pitkällä aikavälillä, sillä liiketoiminta vaatii mittakaavaetuja globaalia toimituskyvykkyyttä”, Inderes totea.

Kaupalla Nokia käytännössä varmistaisi erittäin vahvan markkina-aseman markkinalla pitkällä aikavälillä. Fuusion jälkeen Euroopassa olisi kaksi erittäin vahvaa verkkolaitevalmistajaa (Ericsson ja Nokia) kilpailussa kiinalaista Huaweita vastaan.

Indersin mukaan Nokia saisi vahvistettua asemiaan erityisesti Yhdysvalloissa, mistä kiinalaiset kilpailijat on käytännössä suljettu pois.

Analyysitalo uskoo Nokian tekevän yritysjärjestelyissään viisaita liikkeitä.

“Olemme melko luottavaisia, ettei Nokia lähtisi maksamaan omistaja-arvoa tuhoavaa hintaa tai ottamaan liian suuria riskejä yrityskaupassa. Luottamustamme lisää yhtiön tekemät erittäin onnistuneet viimeisimmät yritysjärjestelyt sekä Nokian johdon vahvat näytöt sen kyvystä saneerata verkkolaitaliiketoiminta kannattavaksi.”

Inderesin suositus Nokian osakkeelle on “Lisää” ja tavoitehinta 7,50 euroa osakkeelta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös