Sijoitusideat

Analyysitalo nostaa uuden yhtiön TOP3-osakelistalleen

Analyysitalo Inderes kertoi perjantaina nostavansa First North -listatun kyberturvapalveluyhtiö Nixun TOP3-osakelistalleen.

Inderesin mukaan yhtiön torstaina julkaisema neljännen vuosineljänneksen tulosraportti vahvisti näkemystä, jonka mukaan Nixun osake on aiheetta painunut listautumishinnan (4,4 EUR) alapuolelle.

Nixu on kovassa kasvussa. Yhtiön pro-forma liikevaihto kasvoi peräti 32 prosenttia. ”Tällä tasolla oleva orgaaninen kasvu on erinomainen suoritus, sillä lähivuosien kasvuoletuksemme ovat perustuneet noin 12 %:n orgaaniseen kasvuun”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nixun kasvunopeus on yksi keskeisimpänä mittareista sijoittajan kannalta. Inderesin mukaan lähivuosina keskeinen arvoajuri on Nixun kyky ottaa kyberturvapalveluiden markkina ja sen kasvumahdollisuudet haltuun.

Syynä Nixun nostoon TOP3-listalle on analyysitalon mukaan markkinoiden liian laimea reaktio yhtiön erittäin vahvaan H2-tulokseen. ”Lisäksi Nixun osakkeen kehitys on listautumisen jälkeen jäänyt mielestämme aihetta heikoksi, vaikka samaan aikaan muiden IT-palveluyhtiöiden arvostustasot ovat nousseet selvästi”, analyysitalo toteaa.

Myös Nixun arvostustaso on houkutteleva.

Nixun liikearvopoistoista oikaistu P/E-luku Inderesin mukaan tälle vuodelle on 13,9x ja ensi vuodelle 11,4x. ”Arvostus on samalla tasolla tai jopa hieman alhaisempi kuin tavallisilla Pohjoismaisilla IT-palveluyhtiöillä.”

Nixull muita IT-palveluyhtiöitä korkeamman arvostuksen oikeuttaa Inderesin mukaan yhtiön markkinoiden vahva kasvunäkymä, markkinan kysynnän defensiivisyys sekä Nixun orgaaninen kasvunopeus.

Inderes poistaa TOP3-listalta Nokian, jonka osakekurssi on noussut jo lähelle analyysitalon tavoitehintaa.

Inderesin suositus Nixun osakkeelle on ”Osta” ja tavoitehinta 4,90 euroa.

Kommentoi
Ylös
>