Rahastotietoa

Eurooppalaiset ETF:t täyttävät 15 vuotta

Ensimmäiset pörssinoteeratut rahastot eli ETF:t tuotiin Euroopan markkinoille vuosituhannen vaihteessa 15 vuotta sitten.

Ensimmäisenä listattiin Saksan pörssiin kaksi eurooppalaisiin osakkeisiin sijoittavaa BlackRockin iShares-tuotetta: iShares STOXX Europe 50 UCITS ETF ja iShares EURO STOXX 50 UCITS ETF. Pian näiden jälkeen listattiin Lontoon pörssiin iShares Core FTSE 100 UCITS ETF.

Pörssilistattuja tuotteita (ETP) on tarjolla tällä hetkellä yhteensä 2 269 kappaletta 22 eri pörsissä eri puolilla Eurooppaa. Tuotteita tarjoaa kaikkiaan 45 eri toimijaa. Niihin on sijoitettuna lähes 460 miljardia euroa (noin 494 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

”ETF:t ovat yksi 2000-luvun menestystarinoista sijoitusmarkkinoilla. Vain 15 vuodessa tämä markkina on kasvanut lähes 500 miljardin dollarin suuruiseksi tarjoamalla asiakkaille tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja vastinetta rahoille”, sanoo Rachel Lord, iSharesin EMEA-alueen johtaja.

”Eurooppalaisten ETF:ien suosio kasvaa nopeasti nykyisistä taloudellisista ja geopoliittisista epävarmuuksista huolimatta. Itse asiassa ETF:ien kasvu on Euroopassa nopeampaa kuin maailmanlaajuinen keskiarvo, ja Eurooppa on merkittävässä asemassa muokkaamassa ETF-alaa. Odotamme ETF-markkinoiden ylittävän biljoonan dollarin rajan Euroopassa vuoteen 2019 mennessä. Maailmanlaajuisesti odotamme ETF-tuotteissa olevan tuolloin sijoitettuna noin 6 biljoonaa dollaria”.

ETF-markkinat ovat kehittyneet paljon. Kehitystä on tapahtunut erityisesti niche-markkinoille ja vaihtoehtoisiin kohteisiin, kuten hyödyke- tai kiinteistömarkkinoille, sijoittavissa rahastoissa.

“Uskomme erityisesti niiden sijoittajien, jotka nyt käyttävät OTC-joukkolainoja ja -futuureja, siirtyvän ETF-tuotteisiin niiden likviditeetin ja matalien kustannusten takia. ETF-markkinoille siirtyy uusia eurooppalaisia sijoittajia päivittäin,” Rachel Lord sanoo.

Juhlavuoden kunniaksi BlackRock on koonnut 15-vuotiserityisraportin ETP-markkinoista. Raportti kokonaisuudessaan liitteenä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös