Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa Nokian osakkeen tavoitehintaa rajusti

Handelsbanken uskoo Nokian Alcatel-Lucent -kaupan parantavan yhtiön kilpailukykyä.

Jos Alcatel-Lucentin intergrointi onnistuu, Nokian pitkän aikavälin näkymät paranevat huomattavasti, arvioi Handelsbanken.

”Aeimmin olemme todelleen, että Nokian mahdollisuudet kilpailla yksin tutkimus- ja kehitystoiminnassa Ericssonia ja Huaweita vastaan ovat ohuet. AlcatelLucentin kanssa Nokia ottaa kuitenkin suuren loikan tuoteportfolion laajentamisessa, mikä kasvattaa sen suhteellista vahvuutta”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Nokian toimitusjohtaja on Handelsbankenin mukaan tehnyt onnistuneita ratkaisuja ja toisaalta Alcatel-Lucent on tottunut jatkuviin uudelleenjärjestelyihin. ”Nämä yhdessä ennakoivat sitä, että lopputulos voi olla hyvä”, Handelsbanken uskoo.

Alcatel-Lucentin langattomat operaatiot auttavat Nokiaa kasvattamaan markkinaosuuksia Yhdysvalloissa ja Kiinassa – tosin Yhdysvalloissa Nokialle menee jo nyt hyvin, Handelsbanken toteaa.

Handelsbanken nostaa Nokian suosituksen tasolle ”Lisää”, aiemmalta ”Vähennä”-tasolta. Tavoitehintaa pankki nostaa rajusti aiemmasta 6,4 eurosta 8,5 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös