Osakeanalyysit

Kenelle Nokia myy karttapalvelut? Osakestrategi listasi ostajakandidaatit

Jukka Oksaharju pohtii, millainen toimija saattaisi olla kiinnostunut Nokian karttaliiketoiminta HERE:sta.

Nokia on järjestäytymässä uudestaan myytyään matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille. Tällä viikolla saatiin tieto odotetusta Nokian ja ranskalaisen Alcatel-Lucentin yhdistymisestä. Samalla Nokia ilmoitti myös harkitsevansa tappiollisen HERE-karttayksikkönsä myyntiä keskittyäkseen verkkolaitteisiin.

Nyt näyttää siis selvältä että Nokia panostaa tulevaisuudessa ennen kaikkea verkkoliiketoimintaansa. Mielenkiintoinen kysymys on, millainen toimija saattaisi olla HERE-liiketoiminnasta kiinnostunut.

Tätä asiaa pohtii blogissaan osakestrategi ja suosittu sijoitusbloggaaja Jukka Oksaharju.

Oksaharjun mukaan vaihtoehdot HERE:n ostajiksi ovat saksalaiset autonvalmistajat (tai niiden yhteenliittymä), Apple, Samsung, Google, Microsoft, Kiinan Valtio (tai sen tukema sijoituskonsortio), pääomasijoittaja tai Uber.

Saksalaiset autonvalmistajat ovat jo nykyisin käyttäneet HERE:n palveluita. “Asiakkaan roolista omistajaksi siirtyminen olisi vahva viesti uskosta digitalisaation kasvavaan merkitykseen autoteollisuudessa. Here toisi pysyvyyttä navigointiin liikenteessä”, Oksaharju toteaa.

Applella olisi millä ostaa. Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä yhtiö teki luultavasti suuremman liikevoiton kuin yksikään pörssiyhtiö koskaan aiemmin, Oksaharju toteaa. Applen nettokassa on kolme kertaa Suomen valtion vuosimenojen kokoinen.

Oksaharjun mukaan Apple voisi HERE:n avulla tehdä automarkkinoille saman kuin matkaviestimille, musiikkisoittimille, tableteille ja kannettaville tietokoneille.

Samsungille HERE:n ostaminen olisi strateginen siirto. Karttapalvelut puuttuvat laajalle levittäytyneen kulutuselektroniikkajättiläisen valikoimasta.

Googlella on karttapalvelu omastakin takaa, mutta sen strategisiin intresseihin voisi sopima HERE:n hankinta, Oksaharju arvioi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös