Yritysuutiset

Joukkorahoituspalvelu Invesdor mukaan sijoituspalveluihin

Invesdor on saanut sijoituspalvelutoimiluvan Finanssivalvonnalta. Toimilupa mahdollistaa yhtiölle osake- ja velkajoukkorahoituspalvelujen tarjoamisen 31:ssä ETA-maassa.

Invesdor on ensimmäinen MiFID-tasoisen toimiluvan saanut joukkorahoituspalvelu Euroopassa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. MiFID-direktiivi on osa Euroopan komission pyrkimystä yhtenäistää finanssialan sääntelyä Euroopan laajuisesti.
Uusi Euroopan laajuinen toimilupa tarkoittaa, että Invesdor voi toimia Euroopassa ilman, että sen täytyisi hakea jokaiseen maahan maan omaa, paikallista toimilupaa.

Kasvuyritykset kaikkialta ETA-alueelta voivat pian hakea rahoitusta Invesdorin palvelun kautta. Invesdorin tavoitteena on tulla suurimmaksi rajat ylittäväksi kasvavien yritysten rahoitusalustaksi Euroopassa.

EY:n ja Cambridgen yliopiston tekemän joukkorahoitusraportin mukaan Invesdorin markkinaosuus Pohjoismaissa oli 46 prosenttia. Maailmanlaajuisesti joukkorahoituksen markkinat lähes kolminkertaistuivat 15 miljardiin euroon viime vuonna.

Kommentoi
Ylös
>