Yritysuutiset

Ponsse kasvatti tilauskantaansa reippaasti

Lähde: Ponsse Oyj

Lähde: Ponsse Oyj

Ponsse kertoi osavuosikatsauksessaan hyvistä metsäkoneiden kysyntänäkymistä. Kannattavuus jäi kuitenkin odotuksista.

PONSSE-metsäkoneiden kysyntä jatkui hyvänä ensimmäisellä neljänneksellä, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

Yhtiön tilauskanta kasvoi edelleen päätyen 175,1 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 104,1 miljoonaa euroa. Kasvua tilauskannassa oli siis 68 prosenttia vertailukauteen verrattuna.

Yhtiön kansainvälisten liiketoimintojen osuus liikevaihdosta oli 72,1 (viime vuonna 69,7) prosenttia.

”Metsäkonemarkkinoiden tilanne Pohjois-Amerikassa on edelleen hyvä ja Euroopassa markkina on jatkanut positiivista kehitystään. Venäjän suhteellinen osuus liikevaihdosta on hieman pienentynyt, mutta konekauppa on Venäjällä edelleen lähes normaalitasolla”, Ponsse toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo.

Ponssen vahva tilauskanta on Nummelan mukaan onnistuneiden tuotekehitysratkaisujen ja investointien ansiota. ”Tilauskanta on pidentänyt metsäkoneiden toimitusaikoja. Nostamme tehtaan kapasiteettia suunnitelmiemme mukaisesti ja pidämme huolta siitä, että lopputuotteiden laatu ja luotettavuus ovat korkealla tasolla”, toimitusjohtaja kertoo.

Ponssen liikevaihdoksi muodostui katsauskauden aikana 91,2 miljoonaa euroa, joka on 5,0 prosenttia enemmän kuin vertailukaudella.

Tulos oli kuitenkin odotettua heikompi, arvioi Nordea. Pankin mukaan Ponssen kasvun rajoittajaksi alkaa muodostua yhtiön Vieremän tehtaan tuotantokapasiteetti.

”Alkuvuonna yhtiön kannattavuus jäi kuitenkin ennustettua heikommaksi. Liikevoitto laski vahvasta kasvusta huolimatta 7,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 7,4 miljoonasta (konsensusennuste 11,7 miljoonaa euroa)”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Yhtiön näkymät niin liikevaihdossa kuin tuloksessakin ovat myönteiset:

”Erittäin vahvan vuoden 2014 jälkeen konsernin euromääräisen liikevoiton odotetaan olevan vuonna 2015 hieman suurempi kuin 2014. Ponssen vahvasti uusiutunut ja kilpailukykyinen tuotemallisto sekä uudet huoltopalveluratkaisut ovat kasvattaneet merkittävästi yhtiön liikevaihtoa. PONSSE 2015 –tuotemallisto otetaan sarjavalmistukseen vaiheittain vuoden 2015 aikana.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös