Sijoitusideat

Katseet naapuriin – Nordea antoi ostosuosituksen tälle ruotsalaisyhtiölle

Nordea löysi ostokohteen naapurimaan osakemarkkinoilta.

Naapurimaan Ruotsin osakemarkkinoista tekee houkuttelevaksi kruunun heikkous. Euro on vahvistunut suhteessa kruunuun merkittävästi 2,5 vuoden aikana. Elokuussa 2012 euron vaihtosuhde oli noin 8,2 kruunua. Nyt eurolla saa jo lähes 9,4 kruunua.

Suhteessa Yhdysvaltojen dollariin kruunu on heikentynyt vieläkin rajummin.

Heikko kruunu tukee viennistä riippuvaisen Ruotsin taloutta ja osakemarkkinoita.

Nordea löysi Ruotsin osakemarkkinoilta ostokohteen lääkeyrityksestä. Nordea Markets antoi keskiviikkona ruotsalaisen Medan osakkeelle osta-suosituksen.

Meda on Nordean mukaan Euroopan johtavia Specialty Pharma-lääkeyrityksiä, joka keskittyy kalliin ja riskialttiin perustutkimuksen sijasta enemmän tuoteostoihin ja -lisensiointeihin sekä olemassa olevien lääkeaineiden ominaisuuksien kehittämiseen.

”Medan tuotevalikoima muodostuu suosituista peruslääkkeistä sekä pienille ryhmille kohdistetuista erikoisvalmisteista. Medan suurimmat tuoteryhmät ovat hengityselin-, sydän- ja verenkierto-, tulehdus-, kipu- ja ihotautilääkkeet”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Medalla on Nordean mukaan pitkäaikaiset näytöt onnistuneista yritysostoista Specialty Pharma -toimialalla. ”Odotamme yhtiön jatkavan strategiansa mukaisesti yritysostojaan sirpaloituneella toimialalla.”

Nordea odottaan Medan kannattavuuden parantuvan markkinoiden odotuksia vahvemmin.

”Pääsyynä tähän on viimeisimmästä italialaisen Rottapharm-yritysostosta saadut suuremmat synergiahyödyt. Tämä taas mahdollistaa vahvistuneen taseen myötä yhtiön jatkavan strategiansa mukaisia yritysostoja ja kasvuaan. Nordea Marketsin suositus osakkeelle on osta tavoitehinnalla 175 kruunua”, Nordea toteaa.

Kommentoi
Ylös
>