Markkinakommentit

Keskuspankin massiivinen elvytysohjelma jyrää tuloksia

EKP:n elvytysohjelman ansiosta korot ovat painuneet euroalueella ennätyksellisen alhaalle ja korkosijoittajat ovat saaneet valtionlainoista kiitettävän tuoton.

Euroopan keskuspankki aloitti helmikuussa historiallisen elvytysohjelman, jolla se ostaa markkinoilta velkakirjoja ja painaa siten valtionlainojen korkoja alaspäin.

Tulokset ovat olleet vakuuttavia.

“Asiaan perehtymätön voisi helposti ajatella, että koroissa olisi nähty selvä liike ylöspäin, kun muistetaan, että vuoden alussa Saksan 10-vuotisen lainan korko oli 0,5 %. Todellisuus on tällä hetkellä kuitenkin toinen. Korot ovat tulleet vauhdilla alaspäin, ja sijoittajat odottavat Saksan kymmenen vuoden koron sukeltavan alle nollatason aivan lähitulevaisuudessa”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan korkojen liikkeeseen vaikuttaa tällä hetkellä nimenomaan Euroopan keskuspankki, mutta myös Kreikka.

“EKP:n elvytysohjelma on painanut korkoja alaspäin vauhdilla, jota tuskin kukaan osasi ennalta arvata. Saksan lisäksi myös muiden maiden korot ovat laskeneet, ja Etelä-Euroopan maiden korkoerot suhteessa Saksaan ovat kaventuneet vuoden alussa aivan viime viikkoa lukuun ottamatta. Esimerkiksi Portugalin 10-vuotisen lainan korko on nyt 2 %, ja alimmillaan korko kävi jo 1,5 prosentissa”, Nordea summaa.

Kreikan huolet lisäävät turvasatamana pidettävän Saksan valtionlainojen kysyntää.

Sijoittajien kannalta tilanne on ollut mielenkiintoinen.

Vaikka korot olivat alkuvuonna jo historiallisen matalat, niin sijoittajan saama tuotto valtionlainoista on Nordean mukaan ollut erinomainen entisestään laskeneiden korkojen ansiosta.

“Alkuvuoden aikana Saksan valtionlainat ovat tuottaneet 4 %, ja jopa lyhyet lainat, joiden korko oli vuoden alussa negatiivinen, ovat antaneet positiivisen tuoton. Saksan 1 – 3 vuoden pituiset lainat ovat alkuvuonna tuottaneet 0,3 %”, pankki toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös