Markkinakommentit

Lähtölaukaus osakekuplalle ammuttu

S-Pankki-konsernin päästrategi Vesa Engdahlin mukaan osakemarkkinoiden arvostuskertoimet ovat jo koholla, mutta kuplaa ei silti vielä ole.

Engdahlin mukaan osakemarkkinaa ei voi enää kehua halvaksi.

“Esimerkiksi USA:ssa S&P500-indeksin yhtiöiden 12 kuukauden liukuvilla tulosodotuksilla laskettu P/E-kerroin liikkuu nyt 17,5:n tuntumassa, kun pitkän aikavälin keskiarvo on 16. Euroopassa Stoxx600-indeksin P/E-kerroin on tällä hetkellä 16,5, kun pitkän aikavälin keskiarvo on hieman alle 15, ja Helsingin pörssin OMXH-indeksin vastaava arvostuskerroin on nyt lähes 18, kun pitkällä aikavälillä markkina on ollut arvostettu kertoimella 15.”, päästragegi toteaa FIM:n markkinakommenteissa.

Arvostuskertoimet ovat siis koholla, mutta mittavaa kuplaa ei Engdahlin mukaan vielä ole havaittavissa.

Mutta kupla saattaa olla tulossa. “Kokemukset aiemmista markkinoiden ylilyönneistä ovat opettaneet, että kun markkina ryhtyy keulimaan, se keulii yleensä kunnolla ja karkaa lopulta lapasesta”, sijoitusstrategi toteaa.

Engdahlin mukaan keskuspankkien poikkeuksellinen rahapoliittinen elvytys ja alhaiset korot ajavat arvostuksia ylöspäin ja luovat hyvinkin otollisen ympäristön arvostuskuplan kasvattamiselle.

Kuitenkin osakemarkkinoiden tarjoama tuotto on nykyisellään merkittävästi korkeampi kuin historiallisesti poikkeuksellisen matala korkotaso.

“Sijoittajilla on näin ollen halu ostaa osakkeita myös jatkossa. Vasta kun USA:n ja koko maailmantalouden taivaalle purjehtii suhdannekäänteestä kertovia synkkiä pilviä ja yritysten tuloskasvun odotetaan hyytyvän, on syytä aidosti pelätä vuoden 2009 keväästä lähtien voimissaan olleen syklisen nousumarkkinan olevan tulossa tiensä päähän.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös