Osakeanalyysit

Onko Nokialta luvassa lisäosinko?

Jos Nokia myy HERE-karttapalvelunsa, on sillä niin muhkea käteisreservi, etteivät osakkeenomistajat välttämättä enää hyväksy osinkojen panttaamista, arvioi sijoitustoimittaja.

Nokia maksoi matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen lisäosingon, mutta muutoin yhtiö on pitänyt kassaansa vahvana, sijoittamiseen erikoistunut toimittaja Karo Hämäläinen kirjoittaa Taloustaito-sivuston blogissaan.

Viime vuodenvaihteessa Nokian nettokassa oli viisi miljardia euroa eli 1,40 euroa osaketta kohden.

Alcatel-Lucent -kaupan jälkeen spekulaatiot HERE-karttaliiketoiminnan myynnistä ovat kiihtyneet. Jos Nokia luopuu HERE:stä, toisi se yhtiön kassaan tuhtisti lisää riihikuivaa käteistä. “Markkinakommentaattorit ovat arvioineet, että HERE:stä voisi lohjeta viitisen miljardia euroa”, Hämäläinen kirjoittaa.

Osinkoreservejä Nokialla siis riittää.

Hämäläisen mukaan Nokian pidättyvyys osingonjaossa on tähän asti ollut viisasta, koska yhtiö on halunnut pitää auki käteisen käyttämisen yrityskauppaan. Merkittävä osa Alcatel-Lucent-ostosta kuitenkin toteutunee osakevaihtona esitetyn tarjouksen mukaisesti.

Jos niin käy ja HERE-kauppa toteutetaan käteisellä, Nokian nettokassa nousee Hämäläisen mukaan lähelle kymmentä miljardia.

Niin suuresta käteisreservistä alkaa löytyä jo jaettavaa osingonomistajille. “Euron suuruinen lisäosinko ei olisi mitenkään mahdoton HERE-kaupan jälkeen”, Hämäläinen arvioi.

On odotettavissa että HERE-kaupan toteutumisen jälkeen sijoittajat alkavat aiheellisesti perätä rahojaan. Hämäläisen mukaan verkkofuusion ollessa käynnissä ei ole enää uskottavaa, että rahaa pidettäisiin jemmassa miljarditolkulla yritysostoja tai uusia laajenemisia varten.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös