Markkinakommentit

Varma: Osakemarkkinat nyt alttiita korjausliikkeelle

Työeläkeyhtiö Varman sijoituksia tukivat alkuvuonna vahva dollari ja EKP:n rahapolitiikka. Alkuvuoden vahva nousu osakemarkkinoilla herättää eläkeyhtiössä kuitenkin epäilyjä kurssilaskusta.

Varman sijoitukset tuottivat 5,3 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sijoitusten markkina-arvo nousi 42,6 miljardiin euroon ja vakavaraisuuspääoma 11,7 miljardiin euroon, Varma kertoo tiedotteessaan.

“Eläkesijoittajalle vuoden alku oli poikkeuksellisen vahva. Sijoitustuotot nousivat kolmen ensimmäisen kuukauden aikana peräti 2,7 miljardiin euroon”, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Varman sijoitukset tuottivat tammi–maaliskuussa 5,3 prosenttia (viime vuonna samaan aikaan 2,0 prosenttia) , ja sijoitusten arvo nousi 42,6 miljardiin euroon. Hyvän tuottokehityksen ansiosta eläkeyhtiön vakavaraisuuspääoma oli maaliskuun lopussa 11,7 (9,1) miljardia euroa eli 38,1 (32,9) % vastuuvelasta.

Vuosi alkoi eläkeyhtiön mukaan sijoitusmarkkinoilla poikkeuksellisesti. Euroopan keskuspankki aloitti massiiviset velkakirjaostot, mikä alensi jo valmiiksi nollaa hipovaa korkotasoa. Osakekurssit nousivat jyrkästi.

“EKP:n painama raha on siirtynyt osakkeisiin. Markkinoilla on eletty eurooppalaista euforiaa, kun vanhan mantereen osakemarkkina on kuronut umpeen eroa USA:han”, sanoo Varman sijoituksista vastaava johtaja Reima Rytsölä.

Varman sijoitustulosta paransivat etenkin osakkeiden kurssinousu ja dollarin vahvistuminen. Yhtiö piti osan valuuttapositiosta suojaamattomana.

Kaikkien omaisuusluokkien tuotto oli selkeästi positiivinen, ja parhaiten tuottivat osakesijoitukset, 9,6 (2,6) %. Myös korkosijoitukset tuottivat vahvasti, 2,0 (1,5) % korkotason laskun ansiosta. Muut sijoitukset (ml. hedge-rahastot) toivat hyvän 4,7 (1,9) %:n tuoton, ja kiinteistösijoitukset tuottivat tasaisesti 2,0 (2,1) %.

“Olisin yllättynyt, jos markkinoiden vahva kurssinousu jatkuisi tällaisena vuoden loppuun asti. Alkuvuoden aikana voimakkaasti noussut osakemarkkina on altis korjausliikkeille, vaikka negatiiviseksi laskenut korkotaso sitä tukeekin”, Reima Rytsölä toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös