Markkinakommentit

Paranevat talousnäkymät tukevat osakkeita

Varainhoitoyhtiö Pictet suosii Japanin ja Euroopan osakemarkkinoita.

Osakemarkkinat ottivat takapakkia maaliskuussa maailman keskuspankkien elvytystoimenpiteiden aiheuttaman kurssinousun jälkeen, Pictet Asset Management toteaa huhtikuun Barometer-katsauksessaan. Eniten laskivat energia- ja materiaaliosakkeet sekä Latinalaisen Amerikan osakemarkkinat. Myös joukkolainamarkkinat päätyivät miinukselle, mutta menestyivät osakemarkkinoita paremmin.

Osakemarkkinoista parhaiten suoriutui Japani. Siellä viiteindeksi lähestyi korkeinta arvoaan viiteentoista vuoteen, kun odotukset maailman kolmanneksi suurimman talouden tasaisesta kasvamisesta ja sijoitustuottojen paranemisesta vahvistuivat.

Myös eurooppalaiset osakkeet – saksalaiset osakkeet etunenässä – suoriutuivat maailman indeksiä paremmin. Taustalla on sijoittajien usko siihen, että Euroopan keskuspankin osto-ohjelma tukee talouden kasvua ja yritysten voitot paranevat euron viimeaikaisen heikkenemisen ansiosta. Kehittyvien markkinoiden osakkeet laskivat rajusti. Eniten laskivat Latinalaisen Amerikan osakkeet.

Dollari vahvistuminen historiallista

Valuuttamarkkinoilla Yhdysvaltojen dollari vahvistui päävaluuttoihin nähden ja saavutti korkeimman arvonsa kahteentoista vuoteen verrattuna kansainvälisessä kaupassa käytetyimpiin valuuttoihin. Näin tarkasteltuna dollari on vahvistunut 21 prosenttia yhdeksän kuukauden aikana, mikä on valuutan suurin nousu koskaan. Nousuvauhti on kuitenkin hidastunut viime viikkojen aikana, koska Yhdysvaltojen keskuspankki alensi maan inflaatio- ja kasvuennustetta ja koska se otti aiempaa maltillisemman kannan korkojen nostamisajankohtaan.

Korkomarkkinoilla Yhdysvaltojen keskuspankin muuttunut talousarvio vahvisti Yhdysvaltojen valtionlainoja, jotka menestyivät valtionlainoista parhaiten.

Yhdysvaltojen kahden vuoden valtionlainan tuotto koki keskuspankin kokouksen jälkeen suurimman päivittäisen pudotuksen sitten toukokuun 2010.

Yhdysvaltojen dollarin pysyminen vahvana painoi kehittyvien markkinoiden joukkolainoja.

Brasilian markkinat laskivat eniten. Sen valuutta ja paikallisen valuutan joukkolainat laskivat yli 10 prosenttia maaliskuussa, kun huolet talouden taantumasta, luottoluokituksen alenemisesta ja valtiojohtoisen öljy-yhtiö Petrobrasin lahjontaskandaalin vaikutuksista saivat sijoittajat vetämään pois sijoituksiaan.

Brent-raakaöljyn hinta laski noin 10 prosenttia, kun huoli eri puolilla maailmaa kasvavista varastoista lisääntyi.

Ylipaino edelleen osakkeissa

Pictet pitää ylipainon edelleen osakkeissa, koska kehittyneiden markkinoiden kasvu voimistuu ja tämä näkyy yritysten tuloksissa. Varaihoitoyhtiö suosii edelleen Japanin ja Euroopan osakemarkkinoita, sillä molemmat hyötyvät talouden elvytystoimista ja kohentuvasta talouskasvusta.

Sektoreissa Pictet nostaa sykliset teollisuus- ja it-osakkeet ylipainoon.

Monien valtionlainojen tuotto on nyt negatiivinen, joten varainhoitoyhtiö pitää ylipainon high yield -joukkolainoissa niiden parantuneen riski-tuottoprofiilin takia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös