Markkinakommentit

Nordea odottaa pörssiyhtiöiltä edelleen tuloskasvua

Nordea odottaa edelleen kotimaisilta pörssiyhtiöiltä muhkeaa tuloskasvua. Liikevaihdon kasvua saadaan kuitenkin yhä odottaa.

Nordean mukaan suomalaisyhtiöiden liikevaihdot ovat olleet jo pari vuotta laskussa ja tuloskasvu on ollut jatkuneiden kustannussäästöjen varassa. ”Alkavalla tuloskaudella liikevaihtojen laskutrendin odotetaan Nordea Marketsin ennusteiden mukaan kuitenkin kääntyneen maltilliseen 0,6 %:n kasvuun, kun tarkastelun ulkopuolelle jätetään rahoitussektorin yhtiöt”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Viime vuoden tapaan pörssiyhtiöiden tuloskehityksen voidaan odottaa olleen myynninkasvua vahvempaa. Nordea ennustaa suomalaisyhtiöiden tammi-maaliskuun liikevoittopotin kasvavan jopa 13 prosenttia vuodentakaisesta.

Tuloskasvusta on kiittäminen etenkin konepajoja, teräsyhtiöitä ja metsäyhtiöitä. Sen sijaan laskevia tuloksia Nordea ennustaa mm. matalasta sähkönhinnasta kärsivältä Fortumilta sekä nahkeasta kotimaisesta vähittäiskaupasta riippuvaisilta yhtiöiltä.

Konepajojen kohdalla synkän pilven tulevaisuuden näkymiin luo vaisu uutisointi uusista tilauksista.

”Vaikka konepajojen tuloksiin odotetaankin kasvua, heittää menneen neljänneksen niukka tilausuutisvirta varjoa raportointikauden ylle. Edellisneljännekseen verrattuna erityisen niukasti tilausuutisia ovat raportoineet Wärtsilä ja Outotec. Wärtsilää painaa laivatilausten lasku ja Outotecia kaivosyhtiöiden supistuneet investoinnit”, Nordea toteaa.

Kommentoi
Ylös
>