Asunnot ja kiinteistöt

Vanhojen asuntojen hinnat laskivat

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuoden 2015 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,6 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia. Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,3 prosenttia ja muualla maassa 1,8 prosenttia.

asuntojen-hinnat-042015

Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 256 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 551 euroa ja muualla maassa 1 675 euroa.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 2,8 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,9 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat nousivat 5,0 prosenttia.

Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 2,7 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 3,0 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat nousivat 6,0 prosenttia. Uusien osakeasuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 532 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 803 euroa ja muualla maassa 3 084 euroa.

Kommentoi
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ylös