Osakeanalyysit

FIM suosii Helsingin pörssin kuluttajayhtiöitä

Palvelualojen ostopäällikköindeksien antama positiivinen kuva euroalueen kotimarkkinoista lisää mielenkiintoa muutamaa kotimaista kuluttajasektorin pörssiyhtiötä kohtaan.

Kuluttajien luottamuksen parantuminen on jatkunut kuluvana vuonna ja noussut tasolle jolla oltiin ennen finanssikriisin alkua, toteaa sijoituspalvelutalo FIM toukokuun sijoitussuosituksissaan. ”Parantunut luottamus luo pohjaa kotimarkkinoiden varovaiselle elpymiselle, jonka ennakoimme jatkuvan”, FIM toteaa.

Euroalueen vähittäismyynti on alkanut toipua vuoden 2014 alusta lähtien. Nykyinen taso on korkeimmillaan sitten finanssikriisin alun.

Maantieteellisen kysyntärakenteen lisäksi FIM arvioi yhtiöiden kysyntäriskiä vielä toisesta näkökulmasta. ”Koska globaalissa kysyntänäkymissä on epävarmuutta, painotamme valinnoissamme yhtiöitä joiden loppukysyntä tulee kuluttajilta. Tämä tasaa yhtiön kysyntä-näkymää, mikäli yleinen suhdannenäkymä heikkenisi kesän aikana ja pienentää näin riskiä”, FIM toteaa.

Sijoituspalvelutalo arvioi tätä teemaa kunkin Suomi-yhtiön loppukysynnän jaottelulla kuluttajat vastaan yrityksen (B to B). ”Esimerkiksi Amer Sportsin myynnistä valtaosa kohdistuu kuluttajiin, kun taas konepajayhtiöiden kysyntä tulee yrityksiltä. Joissakin tapauksessa asiakkaina voi olla molempia (esim. pankit)”, FIM kertoo.

FIM suosii siis tällä hetkellä yhtiöitä jotka hyötyvät kuluttajakysynnän kasvusta. Helsingin pörssin yhtiöistä näitä ovat Amer Sports, Fiskars, Nokian Renkaat ja Tikkurila.

FIM:n TOP 10 osakevalintaa Helsingin pörssin suurimmista ja likvideimmistä 55 yhtiöstä ovat seuraavat:

Amer Sports
Nokian Renkaat (uusi)
Neste (uusi)
Metsä Board (uusi)
StoraEnso (uusi)
Finnair
Fiskars (uusi
PKC Group (uusi)
Tikkurila (uusi)
Uponor

 

TOP 10 -osakkeiden keskimääräinen P/E -kerroin on 16,3 eli käänteislukuna 6,2 prosenttia, mikä kuvaa osakkeenomistajan tuottoa seuraavan 12 kuukauden tulosennusteilla. EV/EBIT -kerroin on keskimäärin 11,5.

Kommentoi
Ylös
>