Sijoitusideat

Handelsbanken antaa tälle yhtiölle Osta-suosituksen

Handelsbankenin arvion mukaan Aktia Pankin osakkeella on houkutteleva arvostus ja sekä vahva osingonmaksukyky.

Yhtiön matala riskiprofiili ja vahva pääoma tuovat vakautta Aktian osingonmaksukapasiteettiin, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan.

Aktiassa on myös kasvupotentiaalia. ”Odotamme pankin uuden Kasvu 2018 -strategian parantavan tuottoja ja luovan yhtiölle lisämyyntimahdollisuuksia, jotka vaikuttavat komissiotuottoihin”, Handelsbanken toteaa.

Lisäksi Handelsbanken odottaa Aktian paranevan kustannustehokkuuden olevan tärkeä ajuri korkeammalle tuottavuudelle tulevina vuosina. Aktia on modernisoimassa järjestelmiään, mikä mahdollistaa tehokkaammat asiakasprosessit ja laskee merkittävästi IT-kustannuksia.

Viime perjantaina julkistetun Aktian ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsauksen tärkein anti oli Handelsbankenin mukaan vahva vakavaraisuusaste. ”Ydinpääoman suhde (CET1) nousi edelliskvartaalista ja arvioitamme paremmaksi 22,6 prosenttiin. Ylipäätään Q1 oli vahva ja näemme Aktian hyvänä ja edullisesti hinnoiteltuna osinkoyhtiönä, jolla on vahva vakavaraisuus”, Handelsbanken toteaa.

Handelsbankenin tavoitehinta Aktialle on 14,5 euroa ja suositus on ”Osta”.

Aktia-osakekurssi-052015

Kommentoi
Ylös
>