Rahastotietoa

Suomalaiset sijoitusrahastot keräsivät reippaasti uutta pääomaa

Huhtikuun pääomavirrat kertovat sijoittajien kasvaneesta epävarmuudesta.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin huhtikuun aikana nettomääräisesti 922 miljoonaa euroa uutta pääomaa, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Markkinoiden korjausliike laski rahastopääoman arvoa yli 300 miljoonalla eurolla. Tästä huolimatta yhteenlaskettu rahastopääoma nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen, 96,1 miljardiin euroon, FK kertoo tiedotteessaan.

FK:n mukaan eniten uutta pääomaa keräsivät lyhyen koron rahastot, joihin sijoitettiin 421 miljoonaa euroa. Rahamarkkinoiden tuotot ovat hyvin vaatimattomia, joten kysyntää selittää FK:n mukaan muun muassa turvallisuushakuisuus.

Pitkän koron rahastoihin sijoitettiin 339 miljoonaa euroa ja yhdistelmärahastoihin 250 miljoonaa euroa. Osakerahastoista sen sijaan lunastettiin 43 miljoonaa euroa.

Huhtikuun lopulla pitkät korot kääntyivät nousuun, mikä näkyi FK:n mukaan arvonlaskuna etenkin euroalueen valtionlainoihin sijoittavissa rahastoluokissa. Saksan valtion 10 vuoden joukkovelkakirjalainan tuottovaade on noussut huhtikuun matalimmalta tasolta toukokuun 8. päivään mennessä lähes 60 korkopisteellä. Korjausliike on historiaan nähden ollut suhteellisen raju. Myös osakekursseissa nähtiin korjausliike, joka myös on jatkunut toukokuun alussa.

”Viimeaikaiset liikkeet euromaiden valtionlainamarkkinoilla ovat olleet voimakkaita. EKP on kuitenkin sitoutunut ostamaan euromaiden valtionlainoja ja eräitä muita arvopapereita 60 miljardilla eurolla kuukaudessa ainakin vuoden 2016 syyskuun loppuun saakka. EKP:n toteuttama osto-ohjelma estänee korkojen voimakkaamman nousun, koska kysyntä velkapapereille on taattu”, summaa Finanssialan Keskusliiton analyytikko Elina Salminen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös