Sijoitusideat

Nokia nousemassa takaisin valiojoukkoon

Nokian onnistuneiden strategisten päätösten ansiosta sijoitusyhtiö Taaleritehdas suosittaa yhtiötä pitkään sijoitussalkkuun.

“Nokian onnekas irtautuminen matkapuhelinliiketoiminnasta ja sen jälkeiset määrätietoiset strategiset liikkeet ovat nostamassa uutta Nokiaa takaisin maailmanluokan yhtiöksi.”, Taaleritehdas kirjoittaa uutiskirjeessään.

Alcatel-Lucentin liittäminen Nokiaan sinetöi Taaleritehtaan mukaan yrityksen yhdeksi verkkoliiketoiminnan markkinajohtajista Ericssonin ja Huawein rinnalle. “Nokia kertoi ostavansa Alcatel-Lucentin vahvistaakseen tuotevalikoimaansa ja kilpailukykyään tulevaisuuden tarpeita varten.”

Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen saattaa tuoda Nokialle merkittäviä säästöjä. Merrill Lynchin analyytikot arvioivat viime kuussa yhdistymisen tuovan jopa 1,8 miljardin euron suuruiset vuotuiset synergiaedut. Pelkästään kustannussäästöt tuovat analyytikoiden mukaan mahdollisesti jopa yli kahden miljardin säästöt.

Taaleritehdas uskoo Nokian kehittävän muutakin liiketoimintaa kuin verkkoliiketoimintaa.

“Yritys on pystynyt palauttamaan itsetuntonsa ja uskon omaan tekemiseensä. Hienointa tässä on, että me suomalaiset olemme saaneet takaisin oman “lippulaivamme” maailmalla. Mahdollista on, että eliittiyliopistoissa joudutaan kirjoittamaan Case Nokialle vielä jatko-osa”, Taaleritehdas kirjoittaa.

Yksi mahdollisuus Nokialle tulevaisuudessa on 5g-teknologia. Maaliskuussa Nokia kertoi testanneensa 5g-yhteyttä yhdessä NTT Domocon kanssa kanssa. Nokian mmWave-tekniikalla on saatu laboratorio-olosuhteissa irti yli kahden gigabitin latausnopeus.

Sijoitusyhtiö suosittaa Nokiaa pitkään salkkuun.

Nokian osakkeen viimeisimmän 12 kuukauden tuloksesta laskettu p/e-kerroin on tällä hetkellä hieman alla 19 ja taseperusteinen p/b-kerroin on 2,5.

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös