Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö Elite vähentää eurooppalaisten osakkeiden painoa

Eliten mukaan mahdollinen Kreikan tai Ukrainan tilanteen pahentuminen ei tee hyvää eurooppalaisille osakkeille.

Viime viikkoina markkinoiden epävarmuus on ollut kasvussa, Elite toteaa kesäkuun markkinakatsauksessaan.

”Korkomarkkinoilla Saksan valtionlainan korko on hypännyt selvästi ylöspäin ja samaan aikaan Euroopan osakemarkkinat ovat ottaneet takapakkia vahvan alkuvuoden jälkeen. Kreikkahuolet ovat pysyneet uutisotsikoissa, mutta Itä-Ukrainan pitkittynyt kriisi on sen sijaan jäänyt taka-alalle, vaikka tosiasiallinen tilanne Itä-Ukrainassa ei ole rauhoittunut”, Elite toteaa.

Elite on varautunut mahdollisiin epämiellyttäviin yllätyksiin kotiuttamalla alkuvuoden voittoja etenkin eurooppalaisista osakkeista, joiden se arvioi olevan suurimpia kärsijöitä, mikäli tilanne Kreikassa tai Ukrainassa eskaloituu.

Japanilaisten osakkeiden painoa sen sijaan Elite on lisännyt varainhoitosalkussaan.

”Odotuksemme japanilaisten yhtiöiden tuloskasvusta perustuvat osittain jenin heikkenemiseen. Kirjoitimme viime kuussa, että Japanin keskuspankkiin kohdistuu paineita uuden elvytyskierroksen käynnistämiseksi, sillä kahden prosentin inflaatiotavoite uhkaa karata tavoittamattomiin”, Elite arvioi.

Japanin Keskuspankki on toistaiseksi vakuutellut nykyisen elvytystahdin riittävän. Eliten mukaan markkinat eivät näytä uskovan keskuspankin viestiä, sillä jeni on kääntynyt uudelleen heikentymisen tielle. Eliten osakesijoitukset Japanissa on suojattu täysimääräisesti jenin heikkenemiseltä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös