Markkinakommentit

Korkosijoittaja, pysy erossa valtionlainoista

Nyt on aika osittain muuttaa käsitystä vähäriskisestä korkosijoituksista, neuvoo Mandatum Life:n salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

Meno korkomarkkinoilla voi olla epätasaista tulevina kuukausina ja korkoriskin hallinta on sijoittajalle äärimmäisen tärkeää juuri nyt, Lehtonen toteaa Mandatum Life:n artikkelissaan.

Lehtosen mukaan noin viisi vuotta jatkunut korkojen laskutrendi on tullut tiensä päähän. “Historiallisen matalilta tasoilta nousseet korot toivat huhti–toukokuussa monille sijoittajille tappiota. Turvasatamasijoituksena pidetyt valtionlainat eivät ole nykyisessä tilanteessa lainkaan riskittömiä.”

“Korkojen nousun ensimmäinen myrskyvaroitus on annettu. Saksan 10-vuotiseen valtionlainaan huhtikuussa korkojen ollessa alimmillaan sijoittanut teki n. -6 % tappion parin kuukauden pitoajalla”, Lehtonen havainnollistaa.

Salkunhoidon johtajan mukaan valtionlainoista kannattaa lähtökohtaisesti pysyä nyt poissa.

Korkojen nousun taustalla on Euroopan talousalueen kasvun elpyminen sekä Euroopan keskuspankki EKP:n aloittaman laajamittaisen elvyttämisen myötä yritysten kasvunäkymien parantuminen ja inflaatio-odotusten nouseminen.

“EKP:n työkalupakin negatiivinen talletuskorko saa rahan kiertämään taloudessa rivakammin. Sen vaikutus on ollut merkittävä, sillä se on osaltaan heikentänyt euroa ja sitä kautta avittanut euroalueella toimivien yritysten vientiä”, Lehtonen taustoittaa.

Parantuneihin talousnäkymiin nähden valtionlainojen koroissa on ollut poikkeavuuksia alkuvuodesta. Korkotason olisi pitänyt kääntyä nousuun jo aiemmin.

“Valtionlainamarkkinat ovat käyttäytyneet osittain irrationaalisesti talven aikana, sillä korot pysyivät pitkään matalalla tai jopa laskivat talouden elpymisestä huolimatta. Kun talous elpyy, myös riskittömän koron pitäisi nousta. Nyt tämä epäloogisuus on nyt hieman oiennut”, Lehtonen sanoo.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös