Indikaattorit

Sijoittajat selvästi aiempaa pessimistisempiä

Amerikkalaisen sijoitusyhdistyksen AAII:n uusimman sijoittajakyselyn mukaan sijoittajat ovat selvästi aiempaa varovaisempia osakemarkkinoiden lähiajan näkymistä.

Sijoittajien pessimismi nousi korkeammalle kuin kertaakaan tänä vuonna. Amerikkalaisten sijoittajien odotukset osakemarkkinoiden noususta seuraavan puolen vuoden aikana ovat aiempaa varovaisempia. Vain 22, 6 prosenttia AAII:n kyselyyn osallistuneista sijoittajista uskoo osakemarkkinoiden nousuun seuraavan puolen vuoden aikana.

Sijoittajien tunnelmien lasku on poikkeuksellisen kova. Edellisestä kyselystä osakemarkkinoiden nousuun uskovien osuus laski peräti 12,9 prosenttiyksikköä. Kyselyn historiallisen keskiarvon mukaan 39 prosenttia sijoittajista uskoo osakemarkkinoiden nousuun. Tämän hetken tunnelmat ovat siis selvästi keskiarvoa synkemmät.

Peräti 35,1 prosenttia kyselyyn osallistuneista uskoo osakkeiden hintojen laskuun seuraavan puolen vuoden aikana. Lukema on selvästi yli historiallisen keskiarvon, mikä on 30 prosenttia.

AAII kysyi myös jäseniltään mikä on eniten osakekurssien tulevaan kehitykseen vaikuttava tekijä. Vastanneista noin 32 prosenttia nimesi Yhdysvaltojen rahapolitiikan tai siitä johtuvan korkotason muutoksen tärkeimmäksi tekijäksi. Myös Kreikan tilanne näkyi vastauksissa, sillä 28 prosenttia vastanneista nimesi Kreikan ja euroalueen tilanteen tärkeimmäksi tekijäksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös