Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö näkee kehittyvillä markkinoilla mahdollisuuksia

NN Investment Partners (NN IP, aiemmin ING Investment Management) näkee kehittyvillä markkinoilla globaalin noususuhdanteen alkaessa mahdollisuuksia arvonnousuun.

“Kehittyvien markkinoiden osakkeet ja tulosodotukset korreloivat keskenään vahvasti. Näiden markkinoiden alisuoriutumista viime vuosina selittää pitkälti se, että kehittyvillä markkinoilla toimivat yritykset eivät ole onnistuneet tekemään voittoa”, sanoo Robert Davis, Senior Portfolio Manager, NN Emerging Markets High Dividend Strategy ja NN Asia ex Japan High Dividend Strategy.

Kehittyvät markkinat ovat nyt käännekohdassa, ja NN IP uskoo niiden hyötyvän globaalin nousu-suhdanteen alkamisesta.

NN IP kuitenkin huomauttaa, että jotkut kehittyvät maat – kuten Meksiko tai Kaakkois-Aasian ASEAN-maat – ovat suhteellisen yliarvostettuja ja että monet sijoittajat maksavat kehittyvillä markkinoilla kasvusta ylihintaa.

”Me seuraamme mieluummin vähemmän suosittuja markkinoita, kuten Brasiliaa ja Etelä-Koreaa, missä arvostustasot peilaavat matalia odotuksia. Uskomme, että Brasilian talous on jo saavuttanut pohjalukemansa. Brasilian hallituksen epäonnistumiset tunnetaan laajalti, mutta sen toimenpiteet ovat olleet oikeita. Vaikka maan bruttokansantuote tänä vuonna todennäköisesti pienenee eikä talouden voi väittää suoriutuneen muihin kehittyviin maihin verrattuna hyvin, Brasilia saattaa yllättää positiivisesti.”

NN IP:n analyysin mukaan merkittävä osa kehittyviltä markkinoilta saaduista tuotoista on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut osingoista.

Osinkojen osuus tuotoista on vuoden 2005 jälkeen kasvanut 36 prosentista 51 prosenttiin. Korkeaa osinkotuottoa tarjoavat kehittyvien markkinoiden osakkeet tarjoavat houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia matalan kasvun ja matalien tuottojen ympäristössä, jossa valtionlainat ovat NN IP:n mielestä huono vaihtoehto.

Kommentoi
Ylös
>