luokittelematon

Heikentyneen euron hyödyt odotettua heikommat

Heikentynyt euro ei ole tuonut euroalueelle toivottua viennin kasvua, toteaa Handelsbanken.

Handelsbankenin mukaan viennin kasvu on euroalueella jäänyt vaatimattomaksi, sillä maailmanmarkkinat kasvavat hitaasti.

”USA:n vientiyrityksillä oli aivan erilainen toimintaympäristö dollarin ollessa halvimmillaan, ja maan vientiteollisuus hyötyi nopeasta viennin kasvusta kehittyviin talouksiin”, pankki toteaa markkinakatsauksessaan.

Pankin monissa kehittyvissä talouksissa valuutta on heikentynyt merkittävästi suhteessa dollariin, mikä jossain määrin neutraloi heikentyneen eurodollarisuhteen aikaansaaman kilpailukykyhyödyn.

Myös Kiinan juanin äskettäinen devalvaatio heikensi Handelsbankenin mukaan valuuttaa enemmän suhteessa euroon kuin suhteessa dollariin, sillä pelko devalvoinnin negatiivisesta vaikutuksesta USA:n talouteen vahvisti euroa suhteessa dollariin.

Kauppapainotteisesti tarkasteltuna euro on nyt vain 6 prosenttia heikompi kuin viime kesänä, kun vielä keväällä laskua suhteessa dollariin kertyi 12 prosenttia. ”Arvo saisikin mielellään jatkaa heikkenemistään”, Handelsbanken toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös