Sijoitusideat

Kuluttajasektorin osakkeet nousussa Osakesäästäjien sijoituslistalla

Analyysitalo Inderes on päivittänyt Osakesäästäjien Keskusliitolle houkuttelevimmat sijoituskohteet kotimaisista pörssiyhtiöistä.

Inderesin tuottamaan sijoituslistaan on käytetty yhdeksän parametria, jotka kertovat pörssiyhtiöiden tuottopotentiaalista, arvostustasosta ja riskiprofiilista. Lista sisältää noin 100 Inderesin seurannassa olevaa kotimaista pörssiyhtiötä.

Viime aikojen kurssilasku on painanut useiden yhtiöiden kurssit varsin houkuttelevalle tasolle, väittää Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén Viisas Raha-lehdessä.

”Uskon, että osakepoiminnan merkitys tulee korostumaan ja indeksisijoittajalle markkinatilanne on aiempaa haastavampi”, Vilén toteaa.

Pääanalyytikon näkemyksen mukaan nykyisessä epävarmassa ympäristössä suosioon nousevat yhtiöt, jotka hyötyvät globaalista kuluttajien elpymisestä, vahvasta tuloskunnosta ja ennustettavasta liiketoiminnasta sekä korkeasta osinkotuotosta.

Vilénin mukaan tähän sopivia yhtiötä ovat esimerkiksi Fortum, Restamax, Citycon ja Kesko.

Epävarma sijoitusympäristö on myös altis ylilyönneille, jotka tarjoavat houkuttelevia ostomahdollisuuksia. Vilén mainitsee Outotecin ja Cargotecin, joiden osakekurssit ovat laskeneet rajusti rakenteellisten ongelmien kanssa. Yhtiöiden kurssilasku on saattanut olla tällainen ylilyönti.

Sijoituslistan kärkiyhtiöiden lista (päivätty 27.9) on seuraava:

  1. Fortum
  2. Restamax
  3. Fiskars
  4. TeliaSonera (SEK)
  5. Raute
  6. Orava Asuntorahasto
  7. Affecto
  8. Citycon
  9. Okmetic
  10. Scanfil

Listalla eniten ovat nousseet Restamax ja TeliaSonera, jotka molemmat nousivat edelliseltä listalta neljä pykälää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös