Yritysuutiset

Nokia julkisti yllättävän vahvan tuloksen

Nokia julkaisi aamulla vahvan tuloksen kolmannelta vuosineljännekseltä. Varsinkin verkkoliiketoiminnan kannattavuus oli yllättävänkin kova.

Nokian liikevaihto laski sekä edellisneljänneksestä että vuodentakaisesta. Tämä oli kuitenkin odotettavissa liikevaihdon kehityksen kausiluonteisuudesta johtuen, josta Nokia itse oli muistuttanut jo Q2-raportin yhteydessä, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Kannattavuus oli kuitenkin erinomaisella tasolla. Nordean mukaan bruttokateprosentti verkkoliiketoiminnassa oli lähes 40 prosenttia, mikä nosti verkkoyksikön liikevoiton 391 miljoonaan euroon.

Nokian Technologies-yksikön liikevaihto kasvoi viime vuodesta, tosin kannattavuus yksikössä oli hieman viime vuoden vastaavaa ajankohtaa heikompi johtuen suuremmista investoinneista.

”Nokian liikevoitto oli kokonaisuudessaan vahvalla 475 miljoonan euron tasolla, kun analyytikot odottivat noin 355 miljoonan euron tulosta”, Nordea toteaa.

Varsinkin verkkoliiketoiminnan kannattavuus yllätti Nordean mukaan myönteisesti, ja Nokia päättikin nostaa ohjeistustaan yksikön liikevoittomarginaalista koko vuoden osalta. Aiemmin Networks-yksikön liikevoittomarginaalin odotettiin olevan 8-11 prosentin haarukan keskivaiheilla, mutta nyt Nokia odottaa yksikön kannattavuuden olevan ohjeistushaarukan ylälaidassa.

Nokian kannattavuus oli yllätys myös markkinoille, sillä osakekurssi nousi päivän päätteeksi lähes 10 prosesttia.

Nokia-osakekurssi-102015

 

Kommentoi
Ylös
>