Yritysuutiset

Nokia julkisti yllättävän vahvan tuloksen

Nokia julkaisi aamulla vahvan tuloksen kolmannelta vuosineljännekseltä. Varsinkin verkkoliiketoiminnan kannattavuus oli yllättävänkin kova.

Nokian liikevaihto laski sekä edellisneljänneksestä että vuodentakaisesta. Tämä oli kuitenkin odotettavissa liikevaihdon kehityksen kausiluonteisuudesta johtuen, josta Nokia itse oli muistuttanut jo Q2-raportin yhteydessä, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Kannattavuus oli kuitenkin erinomaisella tasolla. Nordean mukaan bruttokateprosentti verkkoliiketoiminnassa oli lähes 40 prosenttia, mikä nosti verkkoyksikön liikevoiton 391 miljoonaan euroon.

Nokian Technologies-yksikön liikevaihto kasvoi viime vuodesta, tosin kannattavuus yksikössä oli hieman viime vuoden vastaavaa ajankohtaa heikompi johtuen suuremmista investoinneista.

“Nokian liikevoitto oli kokonaisuudessaan vahvalla 475 miljoonan euron tasolla, kun analyytikot odottivat noin 355 miljoonan euron tulosta”, Nordea toteaa.

Varsinkin verkkoliiketoiminnan kannattavuus yllätti Nordean mukaan myönteisesti, ja Nokia päättikin nostaa ohjeistustaan yksikön liikevoittomarginaalista koko vuoden osalta. Aiemmin Networks-yksikön liikevoittomarginaalin odotettiin olevan 8-11 prosentin haarukan keskivaiheilla, mutta nyt Nokia odottaa yksikön kannattavuuden olevan ohjeistushaarukan ylälaidassa.

Nokian kannattavuus oli yllätys myös markkinoille, sillä osakekurssi nousi päivän päätteeksi lähes 10 prosesttia.

Nokia-osakekurssi-102015

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös