Markkinakommentit

Riskipitoiset omaisuuslajit vahvistavat asemiaan

Varainhoitoyhtiö Pictet suosii edelleen Euroopan ja Japanin osakemarkkinoita.

Maailman osakemarkkinat jatkoivat laskuaan syyskuussa. Sijoittajat olivat edelleen huolissaan siitä, että Kiinan talouden hidastuminen heikentäisi maailmantalouden kasvua, Pictet Asset Management toteaa uusimmassa Barometer-katsauksessaan.

Korkean luokituksen korko-omaisuuslajit menestyivät, sillä sijoittajat suosivat niiden turvallisuutta. Yhdysvaltain ja muut laadukkaat valtionlainat pärjäsivät hyvin.

Epävarmuus Yhdysvaltain keskuspankin korkojen noston – ensimmäisen melkein vuosikymmeneen – ajoituksesta huolestutti myös sijoittajia.

Keskuspankki jätti rahapolitiikkansa ennalleen 17.9. pidetyssä kokouksessaan ja kertoi syyksi riskit globaalille kasvulle. Se jätti kuitenkin oven auki mahdolliselle koronnostolle myöhemmin tänä vuonna. Samalla se laski korkoennustettaan 25 korkopisteellä vuosille 2016, 2017 ja 2018.

Globaalit osakkeet ovat pudonneet alimmilleen kahteen vuoteen ja niiden neljänneksen tuotot näyttävät jäävän heikkoimmiksi sitten vuoden 2011. Eurooppalaiset osakkeet menestyivät muita kehittyneitä markkinoida heikommin, kun Volkswagen myönsi huijanneensa autojensa päästötesteissä. Tämä laski sekä Volkswagenin että muiden autovalmistajien osakkeita.

Kehittyvien markkinoiden ja hyödykkeisiin liittyvät osakkeet olivat dollareissa laskettuna heikoimpia, koska Kiinan talouden hidastumisen pelättiin vähentävän raaka-aineiden kysyntää.

Korkomarkkinoilla eurooppalaisia valtionlainoja kannattelee Euroopan keskuspankilta saatu tuki.

Saksan 10 vuoden valtionlainat laskivat kuukauden aikana alimmillaan 0,6 %:iin, kun yksi EKP:n suosimista mittareista eli markkinoiden odotukset putosivat alimmilleen sitten helmikuun. Euroalueen termiinikorko, joka osoittaa missä sijoittajat odottavat vuoden 2025 inflaatioennusteen olevan vuonna 2020, putosi 1,58 %:iin.

Investointiluokan ja spekulatiivisen luokan yrityslainat kärsivät Volkswagenin päästöskandaalin jälkimainingeissa. Eurooppalaisten high yield -joukkolainojen spreadit kasvoivat 200 korkopisteeseen, laajimmilleen sitten vuoden alun.

Brasilian valtionlainojen luokituksen laskeminen roskalainoiksi painoi raskaasti kehittyvien talouksien joukkolainamarkkinoita. Kehittyvien markkinoiden lainanoton kustannukset nousivat takaisin yli 6 %:n. Tätä mittaa JP Morganin EMBI Global -indeksin keskiarvotuotto.

Valuuttamarkkinoilla Yhdysvaltain dollari putosi yli prosentin Japanin jeniin verrattuna, mutta nousi moniin kehittyvien markkinoiden valuuttoihin verrattuna.

Pictet uskoo että markkinoiden ottama takapakki elokuussa ja syyskuussa tekee arvostuksista houkuttelevia, mutta odottaa vielä vahvempaa ’osta’-viestiä osakkeissa.

Keskuspankkituen jatkumisen ja yritysten parantuneiden näkymien takia varainhoitoyhtiö suosii edelleen Eurooppaa ja Japania.

Sektoreista Pictet suhtautuu vieläkin kohtalaisen myönteisesti syklisiin aloihin, joista varainhoitoyhtiö suosii etenkin suhteellisen edullisia aloja kuten teknologiaa ja rahoitussektoria.

Pictet pitää edelleen ylipainon eurooppalainen high yield -tuotteissa, joiden se odottaa lähtevän nopeaan nousuun viime aikojen heilahduksen jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös