Sijoitusideat

FIM listasi viisi Helsingin pörssin osakesuosikkia

Sijoituspalveluyhtiön TOP5-osakelistalle nousi kaksi uutta yhtiötä.

FIM valkkasi markkina-arvoltaan suurimmista sekä osakevaihdoltaan likvideimmistä yhtiöistä (HEX-55) tämän hetken houkuttelevimmat osakkeet. Sijoituspalvelutalo rankkasi osakkeet viidellä kriteerillä, jotka ovat tekninen kuva, arvostus, suositukset, tulosyllätys ja teemat.

FIM.n viisi suosikkia ovat tässä:

Amer Sports

Yhtiö jatkaa FIMin TOP-5 osakkeena perustuen Suosituksiin sekä Teemoihin. Suosituksissa erityisesti suositusten nostot toivat pisteitä, mutta myös positiivisten suositusten osuus oli myönteistä. Teemoissa pisteitä antoivat yritysjärjestelypotentiaali, kehittyvien markkinoiden pieni osuus, EPSin kasvu 2016, kuluttajavetoinen loppukysyntä sekä pieni Suomi-riski. Amer Sportin arvostustaso on korkea, joten siitä tuli miinuspisteitä.

Caverion

Caverion on uusi yhtiö FIM:n TOP5-listalla. Arvostuksessa absoluuttinen EV/EBIT (eli arvostussuhteessa muihin) toi pisteet. Suosituksissa positiivisten suositusten määrä sekä myös analyytikoiden näkemä hyvä osakepotentiaali toivat myös pisteitä.

Myös Amerin yritysjärjestelymahdollisuus, olematon kehittyvien markkinoiden riski, hyvä tuotto/riski-suhde, EPS kasvu, kuluttajakysyntävetoisuus toivat kaikki pisteitä. Heikko 3Q15 antoi miinusta Tulosyllätykseen.

Neste

Neste sai FIM:n analyysissa pisteitä Arvostuksessa, koska sekä absoluuttinen (EV/EBIT suhteessa muihin) että suhteellinen (nykyinen osakkeen ja markkinoidenvälinen EV/EBIT-arvostuskertoimien välinen suhde historiallisesti keskimääräiseen EV/EBIT suhteeseen) EV/EBIT antoivat molemmat pisteitä.

Pisteitä yhtiö sai myös kehittyvien markkinoiden osuudesta, kuluttajavetoisesta lopputuotekysynnästä sekä pienestä Suomi-riskistä.

Stora Enso

Metsäyhtiössä houkuttelee sen osakkeen alhainen arvostus ja tulosyllätys. Arvostus sai pisteitä absoluuttisesta (vain hieman suhteellisesta) EV/EBIT-kertoimesta.Tulosyllätyksessä pisteitä tuli 3Q15-tulosyllätyksestä, mutta myös koko 2015:n tuloksen ylöspäin nostosta.

Lisäksi Stora-Enso sai pisteitä korkeahkosta betasta, pienestä kehittyvien markkinoiden osuudesta,kuluttajavetoisesta lopputuotekysynnästä sekä olemattomasta Suomi-riskistä.

TeliaSonera

Teleyhtiö on uusi valinta FIM:n TOP-5 listalla. Pisteitä yhtiö sai Arvostuksesta sekä Teemoista. Arvostuksessa yhtiö sai huippupisteet molemmista EV/EBIT-mittareista, mutta myös osinkotuotto antoi maksimit. Teemoissa pisteet tulivat yritysosto.

FIM listasi myös heikoimmat pisteet saaneet yhtiöt. Näitä olivat Elisa, Fortum, Outotec, SSAB ja Stockmann.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös