Valuuttakurssit

Jatkaako euro heikentymistä?

Euroopan keskuspankki EKP on ratkaisevassa asemassa, mikäli euron valuuttakurssin halutaan heikentyvän lisää.

Nordean mukaan euron dollarikurssi rikkoi viimekuukausien jumituksen, kun edellisessä kokouksessaan EKP antoi selkeitä viitteitä lisäelvytyksestä ja Fed on pohjustanut joulukuun koronnostoa. “Toisin sanoen rahapolitiikan eriytyminen on palannut valuuttaparin laskua ajavaksi teemaksi”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

EKP:n “kyyhkymäisen” kokouksen jälkeen euro on heikentynyt laajalla rintamalla useisiin valuuttoihin nähden. Nordean mukaan keskeisten tukitasojen (touko–heinäkuun pohjat) alitus avaa EURUSD-kurssille lisää laskuvaraa, mutta jatkoa ajatellen joulukuu on keskeisessä roolissa.

Joulukuun alussa kokoustava EKP ei voi alittaa markkinoiden odotuksia, mikäli se haluaa pitää euron heikentymispaineen alla. “Arvopapereiden kuukausiostojen laajennus 70–80 miljardiin sekä talletuskoron 10 korkopisteen leikkaus lunastaisi odotukset. Mediatietojen perusteella osa neuvoston jäsenistä olisi valmis leikkaamana talletuskorkoa enemmän kuin 10 korkopistettä, mikä viittaa keskuspankin näkevän korkopolitiikan edelleen varteen otettavan vaihtoehtona”, Nordea toteaa.

Nordean mukaan ennakoitua aggressiivisempi EKP varmistaisi myös sen, ettei Fedin rahapolitiikan kiristämisen jälkeen EURUSD tekisi korjausliikettä. Vuosina 1994 ja 2004 dollari heikentyi sen jälkeen, kun Fed lopulta teki koronnostosyklin ensimmäisen noston. “Voimakkaasti elvyttävä EKP estäisi historiaa toistamasta itseään”, pankki toteaa.

Nordea ennustaa että Fedin seuraavasta koronnostosta on tulossa “kaikkien aikojen kyyhkymäisin” nosto, sillä keskuspankki ei halua aiheuttaa ylimääräistä volatiliteettia markkinoilla.

EKP:n lisätoimilla on suurempi rooli kuin Fed:llä valuuttaparin laskutrendin jatkumisen kannalta, Nordea arvioi.

euro-dollari-valuutta-112015

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös