Osakeanalyysit

FIM laati yhteenvedon tuloskaudesta – tässä kovimmat tulosyllättäjät

Sijoituspalvelutalo FIM teki johtopäätökset pörssiyhtiöiden kolmannen vuosineljänneksen tuloksista.

Torstaihin 12.11. mennessä on kolmannen kvartaalin tuloskaudella 106 kpl yritystä eli noin 95 prosenttia on raportoinut tuloksensa Helsingin pörssissä.

Pörssiyhtiöiden liikevaihdot ovat keskimäärin olleet odotuksia heikompia, sillä liikevaihto oli keskimäärin 1,9 prosenttia alle konsensusennusteiden, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

Tuloskehityksen suhteen tilanne on ollut hieman toinen. EBIT ilman kertaeriä oli FIM:n laskelmien mukaan keskimäärin 1,8 prosenttia konsensusodotuksia korkeampi.

Kuitenkin yhtiöistä eniten oli negatiivisten tulosyllätysten yrityksiä. FIM:n mukaan 47 prosenttia yrityksistä raportoi konsensusodotuksia heikomman EBIT ilman kertaeriä -tuloksen. Yli odotusten raportoi 39 prosenttia ja odotusten mukaisen 15 prosenttia yrityksistä.

Suurimmat positiiviset yllättäjät olivat Martela, Talentum, Bittium, Graston, F-Secure, Digia, Finnair, Teleste, Nokia ja Etteplan.

Pahimmat pettymykset tuottivat SSAB , SSH, Aspocomp Group, Efore, Componenta, Honkarakenne, Comptel, Outokumpu, Marimekko ja CapMan.

Suurimman positiivisen yllättäjän, Martelan tulos oli FIM:n erinomainen hyvästä myynnistä ja säästöistä johtuen. “Markkinatilanne oli alkuvuoden kaltainen, mutta Martelalle kasvua (+5,8% YoY) tuli pienempien ja keskisuurien toimituksen myötä. Yhtiön mukaan Martelan Lifecycle-malli otettu hyvin vastaan. Tulosparannus syntyi suurimmasta yksiköstä Suomesta myynnin ja tehostustoimien seurauksena. Hyvästä tuloksesta huolimatta ohjeistus varovainen”, FIM toteaa.

Toisesta positiivisesta yllättäjästä, Talentumista FIM toteaa seuraavaa: “Selvästi odotuksia parempi tulos sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Yhtiö pystyi parantamaan useassa segmentissä tulostaan. Uutena ohjeistus vuodelle 2016. Liikevaihto 2015 tasolla EBIT ilman kerta-eriä korkeampi. Alma Media tehnyt ostotarjouksen, joten positiivista myös ostajalle.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös