Asunnot ja kiinteistöt

Google Forms – oiva työkalu vuokraukseen

Vuokrauksessa apuna käytimme Google Formsia, kyselylomaketta, jonka kysymykset ja tarvittaessa vastausvaihtoehdotkin pystyy itse täysin räätälöimään.

Jotta saat konkreettisen käryn, mistä on kyse, voit käydä katsomassa käyttämäämme lomaketta tästä:

http://goo.gl/forms/XXw24BBTsU

Tuo linkki oli annettu vuokrailmoituksen ohessa. 13 hakijaa täytti lomakkeen kolmen päivän aikana. Google Formsin loistavuus on siinä, että saat vuokralaisilta kaikki tarvittavat tiedot samassa muodossa yhteen paikkaan. Ei tarvitse pläräillä useita sähköposteja tai soitella takaisin vastaamattomiin puheluihin saatikka muistaa, että mitä kukakin on puhelimessa sanonut. Täytetyt tiedot näet Googlen sivuilla taulukkomuodossa tai voit siirtää ne nappia painamalla Exceliin.

Me sortteerasimme sopivia kandidaatteja ja sovimme näytön asunnolle neljän kanssa, joista yksi perui löydettyään asunnon pari tuntia ennen tapaamista. Juuri tästä syystä on hyvä sopia muutaman potentiaalisen kanssa näyttö. Emme yleensä pidä ”massanäyttöjä”, koska niissä ei pääse potentiaalisia vuokralaisia jututtamaan. Kolmesta asunnolla käyneestä kaikki olisivat sopineet vuokralaiseksi, mutta päädyimme lopulta 22-vuotiaaseen ammattikorkeakouluopiskelijaan. Parhaalle ehdokkaalle sanottiin, että kannattaa pysyä asunnon lähettyvillä kunnes kolmas ehdokas on käynyt. Näin sopimus tehtiin heti näytön jälkeen. Avaimet luovutettiin samana iltana vakuusmaksun kuittia ja luottotietojen tsekkausta vastaan.

Usein kysytään, että meneekö asuntosijoittamiseen paljon aikaa. Vastaus on, että ”niin paljon kuin haluaa käyttää”. Uusien asuntojen etsimiseen saa kyllä halutessaan kulumaan paljonkin aikaa, mutta jos hallinnoinnista ja vuokrauksesta puhutaan, niin käytetty aika on hyvin rajallista kun asunnot ovat oikean kokoisia (lue: pieniä) ja oikealla sijainnilla (kasvukeskusten keskustasta tai niiden tuntumasta). Tämän asunnon osalta vuokrausprosessiin meni alle 3 tuntia + matkat. Käytetty aika jakautui karkeasti jaettuna seuraavasti:

  • 30min – Vuokrailmoitus Toriin, Oikotielle ja JYYn Asuntopalstalla
  • 30min – Ehdokkaiden läpikäynti ja sähköpostit muutamille potentiaalisille
  • 1h – Näytöt + sopimuksen teko (valmis sopimuspohja oli jo näytöllä mukana)
  • 30min – Avainten luovutus vakuutta vastaan

Tämä vuokraus oli ensimmäinen kerta kun käytimme Google Formsia ja kokemuksen perusteella voimme suositella työkalua. Sen löydät helposti googlaamalla ja se on erittäin helppo käyttää. Lomaketyökalun avulla säästät aikaa ja vaivaa.

Joonas Orava, Olli Turunen

Joonas Orava ja Olli Turunen ovat aktiivisia asuntosijoittajia. He ovat kirjoittaneet vuonna 2013 ilmestyneen asuntosijoittamista käsittelevän kirjan nimeltä Osta, vuokraa, vaurastu (Talentum) ja kirjoittavat kaksi kertaa kuussa julkaistavaa blogia www.ostavuokraavaurastu.com -sivustolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös