Raaka-aineet

Analyytikko: Raaka-aineet tuottavat osakeindeksejä paremmin lähivuosina

Analyytikko ja yksityissijoittaja uskoo nyt olevan otollinen hetki sijoittaa raaka-aineisiin. Erityisesti nousupotentiaalia on hopeassa.

Analyytikko Timo Tikkala uskoo raaka-ainesijoittajien olevan nyt hyvissä asemissa moniin muihin sijoittajiin nähden.

“Raaka-ainesijoittamisessa on ensiarvoisen tärkeää tarkastella suhteellisia hintoja. Uskon, että raaka-ainesijoittamisessa menestyy parhaiten, kun ostot ajoittaa ajankohtiin, jolloin ne ovat halpoja suhteessa muihin omaisuusluokkiin. Raaka-aineet ovat tällä hetkellä huippuhalpoja suhteessa laajoihin osakeindekseihin”, Tikkala toteaa Nordnetblogissa.

Raaka-aineiden hinnat ovat todellakin poikkeuksellisen alhaalla suhteessa osakkeisiin. Osakkeiden ja raaka-aineiden suhteellinen hintaero on nyt korkeampi kuin kertaakaan 21 vuoteen.

Alla olevassa kuvaajassa on Bloombergin “Stocks to commodity” -indeksin kehitys 25 vuoden ajalta. Suhdeluku vertaa Yhdysvaltojen S&P 500 –osakeindeksin kehitystä Bloombergin raaka-aineindeksiin.

osakkeet-raaka-aineet-suhdeluku-122015

Raaka-aineiden halpuus viittaa analyytikon mukaan siihen, että raaka-aineet tulevat todennäköisesti päihittämään laajat osakeindeksit lähivuosina. Pelkkä osakemarkkinoiden päihittäminen ei kuitenkaan tarkoita, että raaka-aineiden tuotot olisivat hyviä absoluuttisesti mitattuna. Tikkala uskoo että raaka-aineiden nousubuumi lähtee kunnolla liikkeelle vasta, kun dollarin nousu loppuu.

Dollarin nousu ei Tikkalan mukaan luultavasti tule ihan heti tapahtumaan. Kun trendi muuttuu, kiinnostus raaka-aineita kohtaan tulee kasvamaan, analyytikko uskoo.

“Raaka-aineiden nousumarkkinat tapahtuvan dollarin ollessa heikko ja hinnat romahtavat, kun dollari vahvistuu. Tämä on uskoakseni suurin yksittäinen raaka-aineiden hintoja selittävä tekijä.”

Raaka-aineista Tikkalan mielenkiinto kohdistuu erityisesti hopeaan.

“Hopea on tällä hetkellä aliarvostettu suhteessa moniin muihin raaka-aineisiin ja ennen kaikkea isoveljeensä kultaan nähden. Kulta on tällä hetkellä yli 70 kertaa kalliimpaa kuin hopea. Suhdeluku on ollut näin korkealla vain kaksi kertaa 2000-luvun aikana”, Tikkala toteaa.

Hopea tulee päihittämään kullan ja monet muut raaka-aineet sitten, kun raaka-aineiden nousumarkkina taas alkaa, Tikkala uskoo

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös